Kraantje Pappie releast op Noorderslag, Jiggy Dje stelt album maand uit Kraantje Pappie releast op Noorderslag, Jiggy Dje stelt album maand uit

Aanstaande vrijdag neemt 3VOOR12 Noah’s Ark-jubileum in Paradiso op

, Erik Zwennes

Kraantje Pappie releast op Noorderslag, Jiggy Dje stelt album maand uit

Aanstaande vrijdag neemt 3VOOR12 Noah’s Ark-jubileum in Paradiso op

Erik Zwennes ,

Het album van Groninger Kraantje Pappie heeft een releasedatum gekregen. Crane verschijnt bij Noah’s Ark op 13 januari, een dag vóór zijn optreden op showcasefestival Noorderslag. Kraan’s labelbaas Jiggy Dje heeft zijn eigen album een maand uitgesteld. Het Grote Plaatje verschijnt niet in december van dit jaar, maar eind januari of begin februari.

Aanstaande vrijdag neemt 3VOOR12 Noah’s Ark-jubileum in Paradiso op

Het album van Groninger Kraantje Pappie, dat geproduceerd is door de stadsgenoten van Noisia, heeft een releasedatum gekregen. Crane verschijnt bij Noah’s Ark op 13 januari, een dag vóór zijn optreden op showcasefestival Noorderslag. Kraan’s labelbaas Jiggy Dje heeft zijn eigen album een maand uitgesteld. Het Grote Plaatje verschijnt niet in december van dit jaar, maar eind januari of begin februari.

Vandaag lekte Jiggy Dje opnieuw een track van zijn aanstaande album via de alsmaar groeiende mailinglijst. Het nummer Ambiance is een track met medewerking van Sticks, waar Jiggy Dje een jaar geleden al over sprak. De Amersfoorter overweegt sterk om van zijn nieuwe album geen singles uit te brengen of video’s te schieten voor de plaat. “Als je je album Het Grote Plaatje noemt, heb je ook wel wat waar te maken”, lacht hij. “Dit is het eerste album dat ik terug wil kunnen luisteren. Er komt geen track op die ik zal skippen als ik het nog eens op zet. Het wordt echt een geheel en ik wil mensen niet uitleggen hoe ze een nummer moeten luisteren. Dat gevaar heb je toch een beetje met een video.”

Aanstaande vrijdag 2 december viert Jiggy Dje de vijfde verjaardag van zijn label. In de grote zaal van Paradiso zal zijn hele stal aanwezig zijn. Jiggy Djé, Kraantje Pappie, Hef, Önder & Tastic zullen uitpakken met een bijzonder decor en veel nieuwe muziek. 3VOOR12 zal deze avond voor je filmen, en is achteraf terug te zien op 3VOOR12TV.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12