Hollandse Nieuwe van de Maand: Mr. Polska

Nouveau Riche rapper op volle vaart met nieuwe EP en nominatie voor Pool van het Jaar op zak

Pepijn van Gils ,

Iedere maand kiest 3VOOR12 het Hollandse Nieuwe album van de maand. Welke plaat van eigen bodem maakt indruk, van welk album wordt het meest verwacht. De uitverkorene wordt uitgenodigd voor een uitgebreid interview het radioprogramma in de studio van 3FM.

Nouveau Riche rapper op volle vaart met nieuwe EP en nominatie voor Pool van het Jaar op zak

De Hollandse Nieuwe van de maand november is Mr. Polska (Dominik Wlodzimierz Groot), ook bekend als een van leden van het hiphopgezelschap Nouveau Riche. De EP De Boswachter, die hij een kleine twee weken geleden lanceerde, is te downloaden in iTunes en uiteraard te beluisteren op onze luisterpaal.

In de zomer nam hij twee tracks op als een van de zeven deelnemers aan het Homegrown '11 project van TopNotch en Muziek Centrum Nederland, met nog ongetekend talent. Voor deze gelegenheid deed 3VOOR12/Amsterdam een uitgebreid interview met de rapper. In februari selcteerde 3VOOR12/Utrecht hem al tot artiest van de maand. Later dat voorjaar twitterde Mr. Polska zich nog naar de TMF Awards. Vorig jaar februari kregen wij hem op de Mixtape van Utreg Centraal 6 voor het eerst in het vizier.

Naast het uitbrengen van de EP zit Polska op dit moment iedere dag samen met Boaz van de Beatz in de studio voor het opnemen van zijn album. “Het is echt druk op dit moment. We zijn hard aan het werk aan het album, maar wilden eerst deze EP nog uitbrengen." Gelijk laat hij ook weten op het album de harde kant minder te laten horen. “De sound wordt breder, gladder en persoonlijker dan eerder. Ik zet mijzelf op het album neer als meer dan alleen een Pool.”

Daarnaast werd de Nouveau Riche rapper gister genomineerd door de jury van de Pool van het Jaar verkiezing in de categorie “Meest succesvolle jonge Pool”. En nu met ruim een week op de luisterpaal, vanochtend op de redactie verkozen tot Hollandse Nieuwe van de maand november, dus voorlopig nog te beluisteren op onze luisterpaal.