3DOC12 Rockumentaries tijdens IDFA 2011 3DOC12 Rockumentaries tijdens IDFA 2011

Kijk op 24 november drie sterke muziekfilms, bestel je kaarten NU

, Erik Zwennes

3DOC12 Rockumentaries tijdens IDFA 2011

Kijk op 24 november drie sterke muziekfilms, bestel je kaarten NU

Erik Zwennes ,

24 november presenteert VPRO 3VOOR12 de beste muziekdocumentaires. Dit jaar gaan we voor drie totaal verschillende films, waarvan één uit eigen land. Bestel vanaf nu je kaarten.

Kijk op 24 november drie sterke muziekfilms, bestel je kaarten NU

24 november presenteert VPRO 3VOOR12 opnieuw de beste muziekdocumentaires. Dit jaar gaan we voor twee Amerikaanse films over oude helden en een film uit Nederland over onze eigen Lucky Fonz III. Lees onderaan dit artikel hoe je kaarten met korting bestelt.

De ballade van Lucky Fonz III (David Kleijwegt, 46 min, Nederland)
Vanaf zijn tweede jaar bracht Otto Wichers al zijn zomers door op Vlieland. Eerst met zijn ouders op vakantie, later als medewerker van camping Stortemelk. Daar trad hij enige jaren geleden, na lang zeuren, voor het eerst op onder zijn artiestennaam Lucky Fonz III. Al die jaren is hij zich verbonden blijven voelen met het eiland, waar hij zeker de helft van zijn repertoire schreef. Vele prijzen en een Top 5-hit, ‘Ik Heb Een Meisje’, later keert hij terug naar Vlieland om op te treden tijdens het popfestival Into The Great Wide Open. Een muzikaal portret van een hedendaagse troubadour.

Last Days Here (Don Argott, Demion Fenton, 91 min, USA)

Last Days Here volgt Bobby Liebling, voorman van de cult-underground hardrockband Pentagram, in zijn laatste poging om wat van het leven te maken. Gesloopt en aan het randje van de dood door een eeuwige verslaving en vervlogen dromen vegeteert hij in de kelder van zijn ouders. Sean "Pellet" Pelletier, grootste fan, herontdekker, manager en vriend, helpt hem hierbij. Ergens tussen leven en dood pogen de twee nieuw leven te blazen in de magie van Pentagram.

Paul Williams Still Alive (Stephen Kessler, 87 min, USA)
Er was een tijd in de zeventiger jaren dat Paul Williams overal aanwezig was. Hij schreef hit na hit voor de Carpenters (o.a. We've Only Just Begun), the Rainbow Connection (Kermit the Frog) en Barbra Streisand's Evergreen (Love Theme uit A Star Is Born). Maar ook Frank Sinatra, Willie Nelson en vele anderen speelden zijn nummers. Hij acteerde in films van Brian de Palma, was de bekende oerang oetang in Planet of the Apes en was graag gezienegast bij talkshowheld Johnny Carson. Hij sleepte diverse Oscars en Grammys in de wacht. En toen kwam de drank. En de drugs. Hij verdween volkomen uit het zicht. In deze zeer vernuftig gemonteerde, uiterst hilarische en ontroerende film ontdekt filmmaker Stephen Kessler niet alleen dat Paul Williams niet meer de man is die hij was - maar ook leert hij zelf enkele wijze lessen. De film was dit jaar de grote verrassing van het Toronto International Film Festival (TIFF).

Schrijf je gratis in voor de 3VOOR12 Nieuwsbrief en ontvang zes euro korting op een ticket.
Vooraf aan 3DOC12 wordt via de nieuwsbrief een kortingsbon aangeboden. U kunt deze bon online gebruiken of direct aan de kassa inwisselen. Bij een online aankoop ontvangt u per email een aankoopbevestiging. Op vertoon van deze aankoopbevestiging  en tegen inlevering van uw coupon ontvangt u uw toegangsbewijs bij de kassa van IDFA.

VPRO/3VOOR12: Rockumentaries: 3DOC12
24 november, Pathé De Munt, zaal 11, Vijzelstraat 15
Aanvang 19:00 uur!
Na afloop ben je welkom op de afterparty in Escape Lounge op het Rembrandtplein 11
Tickets kosten 28 euro. Met kortingsbon maar 22 euro!
Online bestellen kan vanaf nu via IDFA.nl.
De interesse is elk jaar groot, zorg dat je op tijd reserveert

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12