Poppodium Hedon gaat concerten streamen Poppodium Hedon gaat concerten streamen

Het Zwolse podium wil zich vooral richten op onbekende, getalenteerde bands

, Tamara Jansen

Poppodium Hedon gaat concerten streamen

Het Zwolse podium wil zich vooral richten op onbekende, getalenteerde bands

Tamara Jansen ,

Poppodium Hedon lanceert 25 mei een nieuwe website. De website zal naar eigen zeggen een stuk interactiever worden. Met name de mogelijkheid om concerten live streamen is een opmerkelijke keuze. Op dezelfde avond wordt het concert van Delain live gestreamd op de website.

Het Zwolse podium wil zich vooral richten op onbekende, getalenteerde bands

Poppodium Hedon lanceert 25 mei een nieuwe website. De website zal naar eigen zeggen een stuk interactiever worden. Met name de mogelijkheid om concerten live streamen is een opmerkelijke keuze. Op dezelfde avond wordt het concert van Delain live gestreamd op de website. Er zijn plannen om vaker concerten te streamen onder andere om daarmee een bijdrage te leveren aan talentontwikkeling bij onbekende, getalenteerde bands.

Het concert van Delain is het eerste optreden dat wordt gestreamd vanuit het Zwolse poppodium. De bedoeling is om dit vaker te doen. Aldwin Ensing van Hedon: “De uiteindelijke bedoeling is om op regelmatige basis concerten te gaan streamen. Het plan staat nog in de kinderschoenen, maar wij zouden graag een platform worden om bands de kans te geven bekendheid te genereren. Daarnaast is het voor ons, als podium, een goede manier om Nederland te laten zien wat wij als podium in huis hebben.”

De nieuwe website heeft al de faciliteiten om vaker optredens te streamen, het is nu de taak van het podium om een goede aanpak te bedenken. “Er moet per optreden een aantal afspraken worden gemaakt met de band en het management, daar zit tijd in. De website vergt veel werk, als deze eenmaal online is, kunnen we kijken naar  verdere mogelijkheden”, aldus Ensing.

Er zijn vooralsnog geen plannen om de gestreamde optredens op de website terug te kijken, maar ook dat wil Hedon in de toekomst graag mogelijk maken. “Een onderdeel van de nieuwe website heet Hedon-gemist. Daar plaatsen we foto’s, filmpjes en eventueel een klein interview. Het zou heel mooi zijn om daar ook de volledige concerten aan toe te voegen, maar dat moet nog verder uitgewerkt worden. Eerst de site online. Het blijft uiteindelijk een onderdeel van de website. We hebben niet de intentie de nieuwe Fabchannel te worden.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12