Moss en Jungle By Night op Vrij Denken Festival Moss en Jungle By Night op Vrij Denken Festival

VPRO viert 85-jarig jubileum, nu tijdelijk goedkope kaarten via 3VOOR12

, Willem van Zeeland

Moss en Jungle By Night op Vrij Denken Festival

VPRO viert 85-jarig jubileum, nu tijdelijk goedkope kaarten via 3VOOR12

Willem van Zeeland ,

Op zondag 29 mei viert de VPRO het 85-jarig met het Vrij Denken Festival in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Daar treden namens 3VOOR12 Moss en Jungle By Night op. Daarnaast zijn er optredens van vertegenwoordigers van vele andere VPRO-programma's zoals Adriaan Van Dis, Wim de Bie en Redmond O'Hanlon. Van 1 tot en met 10 mei kunnen lezers van de 3VOOR12-nieuwbrief die VPRO-lid zijn kaarten met korting bestellen voor maar 15 in plaats van 25 Euro per stuk.

VPRO viert 85-jarig jubileum, nu tijdelijk goedkope kaarten via 3VOOR12

Op zondag 29 mei viert de VPRO het 85-jarig met het Vrij Denken Festival in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Daar treden namens 3 VOOR12 Moss en Jungle By Night op. Daarnaast zijn er optredens van vertegenwoordigers van vele andere VPRO-programma's zoals Adriaan Van Dis, Wim de Bie en Redmond O'Hanlon. Van 1 tot en met 10 mei kunnen lezers van de 3VOOR12-nieuwbrief die VPRO-lid zijn kaarten met korting bestellen voor maar 15 in plaats van 25 Euro per stuk.

Moss won in 2010 de 3VOOR12 Award voor het beste Nederlandse album van het jaar met Never Be Scared / Don't Be Hero. Op die plaat blinken ze uit in perfecte popsongs met steeds een vooraanstaande rol voor de ritmesectie die soms bijna Afrikaans aandoet. Die ritmische kant wordt in de loop van het festivalseizoen bij Moss steeds uitbundiger, uitmondend in een optreden op Lowlands 2010 met maar liefst vijf drummers. Dat concert  werd door de redactie van 3VOOR12 samen met dat van LCD Soundsystem uitgeroepen tot het beste optreden van het festival. Ze werken nu aan een nieuwe cd en zullen tijdens het Vrij Denken Festival al een voorproefje geven van het nieuwe materiaal.

Jungle By Night is een jong Nederlands gezelschap dat zich toelegt op afrobeat in de beste Fela Kuti-traditie. Hun concert op het Vrij Denken Festival wordt gezamenlijk gepresenteerd door 3VOOR12 en Radio 6. Jungle By Night was in maart bij 3VOOR12 Hollandse Nieuwe Van De Maand, een item waarmee 3VOOR12 maandelijks een upcoming Nederlandse act extra in de spotlights zet. Het recent verschenen debuutalbum was Week CD bij Radio 6 en is deze week Album Van De Week bij 3VOOR12RADIO. Jungle By Night heeft zich in recordtempo ontwikkeld tot een van de meest gevraagde festivalacts van deze zomer.

Op het Vrij Denken Festival kun je verder terecht voor speciale afleveringen van zomergasten met Adriaan van Dis en Jelle Brandt Corstius, het wielerspel van Holland Sport, de Nationale Wetenschapsquiz, een concert van Eric Vloeimans (onlangs nog met Kyteman's Colin Benders actief in Kytecrash), Achterwerk In De Kast, de Vrije Geluiden Muziekquiz en last but not least Esther Gerritsen's Grote Frikandellendebat.

Van 1 tot 10 mei kunnen VPRO-leden die fan zijn van 3VOOR12 een kaartje voor het Vrij Denken Festival kopen met 10 euro korting (maximaal 2 kaarten per persoon). Een kaart kost in deze speciale ticketshop dus 15 euro ipv 25 euro. Let op: Nieuwe leden krijgen 50% korting op een kaartje en betalen 12,50 euro voor een toegangskaart (naast de 12,50 lidmaatschap).Ga naar de website om lid te worden.
 
Check de speciale festivalwebsite voor meer programmainformatie. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12