‘Google lanceert vandaag cloud muziekdienst’ ‘Google lanceert vandaag cloud muziekdienst’

Ook zoekmachinegigant wil het zonder labels proberen

, Atze de Vrieze

‘Google lanceert vandaag cloud muziekdienst’

Ook zoekmachinegigant wil het zonder labels proberen

Atze de Vrieze ,

Google presenteert vandaag zijn eigen muziekdienst. Het zou gaan om een ‘in the cloud’ service, waarnaar klanten hun eigen muziek kunnen uploaden. Op iedere computer met internet en op de mobiele telefoon is de muziek vervolgens overal af te spelen.

Ook zoekmachinegigant wil het zonder labels proberen

Google presenteert vandaag zijn eigen muziekdienst. Dat meldt de Amerikaanse krant Wall Street Journal. Het zou gaan om een ‘in the cloud’ service, waarnaar klanten hun eigen muziek kunnen uploaden. Op iedere computer met internet en op de mobiele telefoon (in elk geval op Android-toestellen) is de muziek vervolgens overal af te spelen. De dienst lijkt daarmee op Amazon’s nieuwe dienst, die eerder dit jaar gelanceerd werd: Amazon Cloud Player. Met een belangrijk verschil: bij Google kun je enkel gebruik maken van je eigen muziek, je kunt er geen tracks aanschaffen.

Dat is een cruciale stap: Google lanceert een muziekdienst zonder licenties af te sluiten met de muziekindustrie. Eerder al reageerden labels als door een wesp gestoken op Amazon’s Cloud Player, ook met dit concept zal men niet blij zijn. Eigen schuld, aldus Jamie Rosenberg van Google tegen de Wall Street Journal. Volgens hem had Google in eerste instantie een meer uitgebreide dienst voor ogen. “Helaas was een aantal major labels minder gefocust op de innovatieve visie die wij naar voren brachten, en meer op onredelijke en niet te handhaven zakelijke eisen.”

Google biedt in eerste instantie wel veel meer ruimte voor bestanden. Volgens Rosenberg mogen gebruikers van de beta versie (die vandaag live zou moeten gaan) gratis 20.000 liedjes opslaan. Dat is flink meer dan het gratis tegoed van Amazon, dat bestaat uit 5 gigabyte. Of de dienst ook in Nederland beschikbaar komt, is op dit moment nog niet duidelijk.

Update 11-05-2011:

Google legt uit hoe de muziekdienst werkt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12