Foster The People fluit naar de meisjes Foster The People fluit naar de meisjes

De meisjes zingen, de jongens pogoën

, Atze de Vrieze

Foster The People fluit naar de meisjes

De meisjes zingen, de jongens pogoën

Atze de Vrieze ,

Dit weekend verschijnt het debuutalbum van Foster The People in thuisland Amerika. Toch kiest de band ervoor om nu in Amsterdam te zijn. Na een uitgebreide Amerikaanse tour voelen ze dat ook hier wat te halen valt. Wat heet: Foster The People is de ontdekking van de avond.

De meisjes zingen, de jongens pogoën

Dit weekend verschijnt het debuutalbum van Foster The People in thuisland Amerika. Toch kiest de band ervoor dit weekend bij ons door te brengen. Na een uitgebreide Amerikaanse tour voelen ze dat ook hier wat te halen valt. Wat heet: Foster The People is de ontdekking van de avond.

GEZIEN:
Foster the People, 20 mei 2011, Paradiso Amsterdam, Kleine Zaal

MUZIEK:
Ergens tussen Two Door Cinema Club en Passion Pit: slimme elektronische pop met een klein likje funk.
 
PLUS:
Wat doet deze band nu zo goed? Een opsomming: hoog tempo, instrumentwisselingen, extra percussie (heel indie-hip), slimme toetersamples, knipogen naar de meisjes in Bieber-stijl, een zanger met een karakteristieke maar niet gelikte stem. Met de eerste twee nummers knalt Foster the People er al drie keer zo hard in als Miami Horror een uurtje eerder. En dan komt als derde de nieuwe single Houdini, die in Nederland nog niet uit is, maar al veel respons krijgt.
 
MIN:
De momenten dat de piano de overhand neemt, is het geluid net wat minder stoer. Bij een langere set zou wat meer variatie geen kwaad kunnen, nu is het gewoon een uitstekend compact optreden. Dan de hit van nu: Pumped Up Kicks, een laidback niemendalletje met een onweerstaanbaar fluitrefreintje, a la Peter Bjorn & John's Young Folks. Het is typisch zo'n single die je nu de hele dag op repeat zet, maar die tegelijk zo dun en simplistisch is dat hij over drie maanden je neus uit komt. Voor het gemak vergeten we dan maar even dat de tekst over een niet al te lichtvoetig onderwerp gaat: een high school shooting.
 
CONCLUSIE:
Maar dat is van later zorg. Vanavond staan er zes liedjes op de setlist, en alle zes klinken ze verrassend fris en energiek. Als de bloedmooie meisjes hartstochtelijk meezingen op de single die nog moet uitkomen, en de jongens er op pogoën, weet je dat je goed zit.
 
CIJFER:
8,5

Volg London Calling op de speciale festivalsite.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12