Braids moet snel terug naar Parijs Braids moet snel terug naar Parijs

...om morgen in ‘Beatlestown’ te kunnen spelen

, Erik Zwennes

Braids moet snel terug naar Parijs

...om morgen in ‘Beatlestown’ te kunnen spelen

Erik Zwennes ,

Braids heeft pech. Ze zaten vandaag vast in de file rondom Antwerpen en stappen tien minuten voor hun optreden Paradiso binnen. Dan blijken ze ook nog eens iest vergeten te zijn in Parijs dus moeten ze vannacht nog terug om morgen in Liverpool te kunnen spelen. Wat een leven.

...om morgen in ‘Beatlestown’ te kunnen spelen

Braids heeft pech. Ze zaten vandaag vast in de file rondom Antwerpen en stappen tien minuten voor hun optreden Paradiso binnen. Dan blijken ze ook nog eens iest vergeten te zijn in Parijs dus moeten ze vannacht nog terug om morgen in Liverpool te kunnen spelen. Wat een leven.

GEINTERVIEWDEN:
Raphaelle Standell-Preston, Austin Tufts, Taylor Smith en Katie Lee uit Calgary, Canada.

HOE LAAT BEN JE VANMORGEN OPGESTAAN EN WAT WAS HET EERSTE DAT JE DEED?
Raphaelle: “Vanmorgen om acht uur stonden we op in Parijs.”
Taylor: “Mijn vriendin was lange tijd au pair in Parijs. Ik heb er ook een aantal maanden gezeten dus ik kende de stad al. We sliepen bij ‘haar gezin’ en vanmorgen heb ik de rest rondgeleid in Parijs. We hadden fietsen gehuurd en zijn de hele stad doorgecrosst. Daarna hebben we iemand ons busje open laten breken omdat de sleutel was afgebroken in het slot.”
Austin: “We hebben heerlijke gebakjes, croissants en pasteitjes gehaald, gedag gezegd tegen ons gastgezin en zijn hierheen gereden. Rond Antwerpen stonden we bijna vier uur in de file. Tien minuten voordat we hier op moesten kwamen we aan. Helaas hebben we gitaarpedalen laten liggen in Parijs dus moeten we vannacht weer terug, dan op de trein naar Engeland.”
Katie: “Morgen spelen we in Liverpool. Daar komen The Beatles toch vandaan?”

WAT ONDERSCHEIDT JULLIE VAN DE ANDERE BANDS OP LONDON CALLING?
Austin: “Ik ken alleen Ariel Pink. Er zijn wel paralellen tussen onze muziek. De meeste bands op dit festival zijn volgens mij wat meer poppy. We merkten dat het publiek tijdens onze set echt moest wennen aan ons geluid. Maar het is niet erg hoor, we komen graag weer terug.”
Raphaelle: “Wat een belangrijk verschil zou kunnen zijn, is dat de basis van deze band echt vriendschap is. We kennen elkaar zo’n negen jaar en spelen al vierenhalf jaar samen. Onze onderlinge band is de grote kracht van deze band.”

OMSCHRIJF JE MUZIEK IN MAXIMAAL VIJF WOORDEN?
Taylor: “Textural, aggressive, groove based pop.”

ZE ZEGGEN: ‘THE MONEY IS ON THE ROAD’. IS TOUREN VOOR JULLIE DE BELANGRIJKSTE BRON VAN INKOMSTEN OF IS HET INVESTEREN?
Austin: “Ha, dat is het beiden. Het is onze belangrijkste bron van inkomsten, maar tegelijkertijd verdienen we er niets mee. In Amerika nog wel wat, maar hier zijn we nog onbekend dus het is ook een investering. Dankzij de steun van Canada kunnen we hier touren en er niet zwaar op verliezen. Helaas is de huidige Canadese regering bezig de regeling ongedaan te maken. Het is zo treurig hoe korte termijn politiek werkt.”

DOOR DE FINANCIËLE CRISIS WORDT OVERAL BEZUINIGD. WAAR KUNNEN JULLIE OP BEZUINIGEN?
Austin: “Tijdens deze tour hebben we al zoveel vriendschappen gesloten. We hebben in twee weken tijd pas drie nachten in hotels hoeven slapen. De andere nachten hebben we bij anderen kunnen slapen. We bezuinigen dus op hotels.”
Raphaelle: “We zijn sowieso een heel zuinige band. Er wordt ook geen loon uitgekeerd, alles gaat weer in de band.”

WAT IS HET BESTE ALBUM DAT JE DIT JAAR TOT NU TOE HOORDE?
Austin: “Het laatste album van Colin Stetson.” (New History Warfare Vol. 2: Judges, red.)
Taylor: “Het album van Gobble Gobble is geweldig. Maar dat is nog niet uit. Het zijn vrienden van ons die op dit moment aan het shoppen zijn voor een labeldeal. Ga er maar vanuit dat je nog veel van ze gaat horen.”

WIE IS DE BELANGRIJKSTE BAND/ARTIEST TER WERELD OP DIT MOMENT?
Raphaelle: “Toch nog steeds Radiohead hoor.”
Austin: “No way! Animal Collective by far.”
Raphaelle: “Dat is waar. Je kunt niet om Animal Collective heen anno nu.”

WELKE ANDERE BAND WIL JE VANAVOND ZEKER ZIEN?
Taylor: “Helaas zit het er voor ons niet in om nog andere bands te gaan kijken. We moeten nu echt terug naar Parijs om die spullen op te halen.”

HOE LAAT GA JE VANAVOND NAAR BED?
Austin: “Daar durf ik niet eens een voorspelling over te doen. Als we nog slaap pakken, ben ik al tevreden.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12