Vierde plaat Textures komt in herfst wereldwijd uit Vierde plaat Textures komt in herfst wereldwijd uit

Metalband wil nieuwe territoria aanboren

, Ingmar Griffioen

Vierde plaat Textures komt in herfst wereldwijd uit

Metalband wil nieuwe territoria aanboren

Ingmar Griffioen ,

De vierde plaat van Textures moet deze herfst verschijnen. Om dat mogelijk te maken sluit de Brabantse metalband zich vier à vijf dagen per week op in de studio van gitarist/producer Jochem Jacobs. De opvolger van Silhouettes wordt wereldwijd uitgebracht door het label Nuclear Blast. De band hoopt naast Europa en India ook territoria in Amerika aan te boren.

Metalband wil nieuwe territoria aanboren

De vierde plaat van Textures moet deze herfst verschijnen. Om dat mogelijk te maken sluit de Brabantse math- en progmetalband zich vier à vijf dagen per week op in de studio van gitarist/producer Jochem Jacobs. De nog naamloze opvolger van Silhouettes (2008) wordt wereldwijd uitgebracht door het label Nuclear Blast. De band hoopt naast Europa en India ook Amerikaanse territoria aan te boren. "We zijn al zo'n beetje overal geweest behalve daar", vertelt gitarist Bart Hennephof.

Na de drumpartijen zijn nu de gitaren aan de beurt en dus brengen Jacobs en Hennephof veel tijd samen door. De rest van de band komt regelmatig langs om de vorderingen te horen, want de betrokkenheid is groot. Hennephof: "Wij zijn nu dagelijks van 9.00 tot 22.00 uur bezig om alles erop te pleuren en nieuwe dingen te bedenken. De songs zijn al voor 90 tot 95% klaar, maar we moeten nog wat versieringen als een subtiel gitaartje op de achtergrond aanbrengen. En nog een synth- of zanglijntje. Het gaat echt om de finishing touch. Die bedenken we meestal met z'n allen in de studio."

Het groepsgevoel is groot bij de zeskoppige band, die vorig jaar nog het vertrek van de zanger en de toetsenist moest opvangen. Ook het verzinnen van een albumtitel is een gezamenlijk proces, evenals het schrijven van teksten. Dat gebeurde op debuutalbum Polars ook, zo maar op Silhouettes nam de vertrokken Eric Kalsbeek de teksten volledig voor zijn rekening. De nieuwe brulboei Daniël de Jongh schrijft al wel een deel. Hennephof: "Verder zitten we met z'n allen te brainstormen, net als bij Polars. Wat dat betreft zijn we terug bij af. We trekken er samen met Daniël hard aan om hetzelfde niveau te halen als op Silhouettes."

Textures tekende in mei 2009 al bij Nuclear Blast en ruim twee jaar later is de eerste release aanstaande. De band verwacht er veel van. De eerste drie platen kregen via het Franse Listenable Records ook internationale distributie, maar dat werkte volgens Hennephof niet optimaal. "Zij waren niet al te best vertegenwoordigd in de VS. Daar hebben we met Nuclear Blast wel grote stappen in gezet. Zij hebben ook een kantoor daar en brengen leuke contacten met zich mee, waaronder ook boekers in Amerika." Hij acht de kans groot dat Textures ook voor het eerst in Amerika gaat spelen en Australië en Japan staan ook op het lijstje.

Amerikaanse metalheads zitten wel op de Nederlandse band te wachten. "We worden via mail en vooral via MySpace gebombardeerd door Amerikaanse fans met berichten en verzoeken wanneer we nu eindelijk eens komen spelen." Het Indiase avontuur krijgt een vervolg als het aan de groep ligt. "Dat is goed bevallen. Zoveel fans die al onze muziek kennen, terwijl er nog niets eens een cd in de winkel ligt. En het was goed geregeld. Als we terug gaan dan is het waarschijnlijk niet meer voor losse shows, maar voor een mini-tour." Voor juni en juli zijn al wel festivals in Barcelona en Denemarken bevestigd.

De nieuwe plaat zal tien nummers bevatten en moet uiterlijk september in de winkels liggen. Het artwork wordt weer verzorgd door ex-zanger Kalsbeek samen met bassist Remko Tielemans.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12