Singer-songwriter Case Mayfield gaat aan de slag met electro/triphop Singer-songwriter Case Mayfield gaat aan de slag met electro/triphop

“Mijn hoofd zit overvol en er moet even wat uit"

, Tamara Jansen

Singer-songwriter Case Mayfield gaat aan de slag met electro/triphop

“Mijn hoofd zit overvol en er moet even wat uit"

Tamara Jansen ,

Singer-songwriter Case Mayfield, gooit het voor even over een andere boeg. Op Twitter liet Case Mayfield los binnenkort een electro EP uit te brengen als opwarmer voor het debuutalbum dat in januari 2012 uitkomt.

“Mijn hoofd zit overvol en er moet even wat uit"

Singer-songwriter Case Mayfield, gooit het voor even over een andere boeg. Op Twitter liet de zanger los binnenkort een electro EP uit te brengen als opwarmer voor het debuutalbum The Many Colored Beast dat in januari 2012 uitkomt.

Mayfield: “Mijn hoofd zit overvol en er moet even wat uit. Dat wordt een EP met triphop/electro. Ik heb het ook pas net bedacht. Het moet nog allemaal uitgewerkt en opgenomen worden. Ik ga het digitaal opnemen en bijvoorbeeld percussie of ambiance worden later toegevoegd. Ik wil de EP in mei online gooien. Hij is dan voor iedereen gratis te downloaden."

Naast de EP is Mayfield vooral bezig met de voorbereidingen van zijn debuutplaat. “We hebben try-outs en het gaat goed in de oefenruimte", zegt Mayfield. "In mei gaan we opnemen, ik denk zo rond de tijd dat de EP online staat. Het is de bedoeling dat The Many Colored Beast in januari 2012 uitkomt.”

Waar Case Mayfield twee maanden geleden nog druk in onderhandeling was met verschillende platenmaatschappijen, is dat nu even niet ter sprake: "Ik heb de onderhandelingen tijdelijk stopgezet", vertelt Mayfield. "Ik heb een eigen budget om de plaat op te nemen. Het voordeel is dat ik kan doen wat ik wil en daarmee geen rekening hoef te houden met labels. De plaat wordt precies zoals ik het wil hebben. Als het straks helemaal af is presenteer ik het hele pakketje en wil ik zeker een platencontract tekenen. Vinden ze dan iets niet mooi, of het nu een liedje of artwork is, dan is dat jammer voor het label."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12