Rabozaal Melkweg loopt waterschade op Rabozaal Melkweg loopt waterschade op

Sprinklerinstallatie gaat af, houten vloer onbespeelbaar

, Atze de Vrieze

Rabozaal Melkweg loopt waterschade op

Sprinklerinstallatie gaat af, houten vloer onbespeelbaar

Atze de Vrieze ,

De Rabozaal van Melkweg en de Stadsschouwburg in Amsterdam is zondag onder water komen te staan. Een sprinklerinstallatie ging per ongeluk af, waardoor enorme waterschade ontstond. “Alles stond onder water. Apparatuur hebben we redelijk kunnen redden, maar de houten vloer is onbespeelbaar.”

Sprinklerinstallatie gaat af, houten vloer onbespeelbaar

De Rabozaal van Melkweg en de Stadsschouwburg in Amsterdam is zondag onder water komen te staan. Een sprinklerinstallatie ging per ongeluk af, waardoor enorme waterschade ontstond. Dat meldt het ANP. “We werden gisteren met een kleine ramp geconfronteerd”, aldus directeur Melle Daamen van de Stadsschouwburg. “Alles stond onder water. Apparatuur hebben we redelijk kunnen redden, maar de houten vloer is onbespeelbaar.”

Voorstelling Songs For Drella (over Andy Warhol, Lou Reed en John Cale) van het Scapino Ballet kon zondag niet doorgaan in de Rabozaal, maar de buren van het DeLaMar Theater boden uitkomst door hun zaal beschikbaar te stellen. De Melkweg heeft de komende weken geen producties in de Rabozaal gepland staan. Het eerste concert is van Gianmaria Testa op 17 april. Een woordvoerder van de Stadsschouwburg gaat er vanuit dat de zaal later deze week weer in gebruik genomen kan worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12