3VOOR12 Draait (wk 12): The Weeknd, The Shoes, Rimer London 3VOOR12 Draait (wk 12): The Weeknd, The Shoes, Rimer London

De favorieten van de redactie

, Tamara Jansen

3VOOR12 Draait (wk 12): The Weeknd, The Shoes, Rimer London

De favorieten van de redactie

Tamara Jansen ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

Luister hier naar 3VOOR12 Draait in audio. Nu ook als podcast en op Spotify. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter.


3VOOR12 Single van de week

Dazzled Kid - Yes No Maybe (Universal)

3VOOR12 Album van de week

Noah & The Whale - Last Night On Earth (V2)

3FM Megahit

Dotan - This Town (EMI)


DE TOP 10:

1.
The Weeknd - House Of Balloons (Eigen beheer/online)
"WOW. Ik ben omver geslagen door dit album. Een indrukwekkend en grensverleggend r&b album met veel invloeden uit indiedance, post-dubstep en hiphop." (Erik Zwennes)
"Ze maken muziek die nergens op lijkt, zwoele futuristische r&b, alsof Burial het nieuwe album van R. Kelly produceert." (Atze de Vrieze)
"Wat een mooie nummers. R&B zoals dit heb ik nog niet eerder gehoord" (Tamara Jansen)
"Sexy en donker. Futuristische en geheimzinnige R & B. Heerlijke plaat." (Stephan van Peursem)

2. The Shoes - Time To Dance (albumtrack, Southern Fried/import UK )
"Danceband uit het Franse Reims met de spring-in-het-veld hit van 2011" (Menno Visser)
"De opgewekte nu-disco van The Shoes uit Frankrijk is wat mij betreft de perfecte muziek om de lente in te luiden" (Jochem Boom)
"Zomerkriebels all over tijdens het luisteren van Time To Dance. Dat wordt vast een festivalhitje" (Tamara Jansen)

3. Rimer London - Rimer London (Magnetron Music/Universal)
"Een derde van Le Le doet het in zijn eentje. Niet helemaal, Cata Pirata van Skip & Die zingt op drie tracks mee. Het resultaat is een aanstekelijke dansbare plaat geworden." (Erik Zwennes)
"Rimer London (Le Le, Comtron) goes solo en heeft een fijne plaat gemaakt." (Tamara Jansen)

4. Noah & The Whale - Last Night On Earth (album, V2)
"Pure popliedjes met een haast achteloze onderkoelde schoonheid" (Menno Visser)
"Er staan een paar hele mooie songs op dit album. Typisch voorbeeld van een groeiplaat." (Jochem Boom)

5. Bart Constant - Do Better (clip, PIAS)
"Rutger van voorheen About heeft er zijn auto voor moeten verkopen. Maar terecht, want zo mooi is de sfeervolle clip van Mirka Duijn en Nina Spiering geworden." (Menno Visser)
"Rutger Hoedemaekers dropt vanuit het niets een fantastische single met een prachtige videoclip." (Jochem Boom)

6. Tweetakt festival, Utrecht
"In de glazen kas van Tweetakt op de Neude in Utrecht kun je de hele week genieten van gratis optredens. Zo zagen we dinsdag Joast en donderdag Maison du Malheur en The Tunes op de bühne. Meer sfeer en goede muziek verwachten we zaterdag als Tweetakt een plek biedt aan het Hollandse Nieuwe podium " (Ingmar Griffioen)

7.
The Stepkids - SXSW - Malverde - Austin, Texas
"Ze bevinden zich ergens tussen Scissor Sisters, Beck ten tijde van Midnight Vultures, 10CC en The Bee Gees, check hun YouTube clips." (Willem van Zeeland)

8. Odd Future live @ SXSW 12-03-2011
"Het feestje duurde tien minuten. Daarna gingen de middelvingers omhoog, kreeg het slappe publiek achterin er van langs, wat een kutzaal, fuck Billboard, etcetera. Niet erg professioneel dus, maar wel rock 'n roll, en het paste bij de pure kracht en chaos van die tien minuten." (Atze de Vrieze)

9. Cuban Heels - Gritbag (album Cool Buzz/Sonic Rendezvous)
"Gritbag biedt rauwe, bluesy rock 'n roll en is een must voor de liefhebbers van het eerste plaatwerk van The Black Keys." (Ingmar Griffioen)

10. Colin Stetson  - New History Warfare Vol.2  (Constellation/Konkurrent)
"Vervreemdende, meeslepende en ongelofelijk muzikale plaat.  Colin Stetson is een-mans band op saxofoon. Hij speelde samen met o.a. Tom Waits en TV On The Radio. Binnenkort ook te horen op de nieuwe Bon Iver." (Stephan van Peursem)


DE LIJSTJES:

MENNO VISSER DRAAIT:


Bart Constant - Do Better (clip, PIAS)

Rutger van voorheen About heeft er zijn auto voor moeten verkopen. Maar terecht, want zo mooi is de sfeervolle clip van Mirka Duijn en Nina Spiering geworden. Tijd voor een edit.

Noah & The Whale - Last Night On Earth (album, V2)
Pure popliedjes met een haast achteloze onderkoelde schoonheid.

The Shoes - Time To Dance (albumtrack, Southern Fried/import UK )

Danceband uit het Franse Reims met de spring-in-het-veld hit van 2011.


JOCHEM BOOM DRAAIT:


Bart Constant - Do Better (Single)
'About is niet meer en heeft geen nieuwe clip, Bart Constant wel.' Dat was alles wat er in het persbericht stond dat aankondigde dat Rutger Hoedemaekers stopt met About en doorgaat onder de nieuwe naam Bart Constant. Rutger Hoedemaekers dropt vanuit het niets een fantastische single met een prachtige videoclip.

The Shoes - Time To Dance (albumtrack, Southern Fried/import UK )
Net als de eerste warme dagen er zijn komt de perfecte lenteplaat uit. De opgewekte nu-disco van The Shoes uit Frankrijk is wat mij betreft de perfecte muziek om de lente in te luiden.

Noah And The Whale - Last Night On Earth
Het is even wennen aan het nieuwe geluid van Noah And The Whale. Maar zodra je daar doorheen bent blijken er best wel een paar hele mooie songs op dit album te staan. Typisch voorbeeld van een groeiplaat.


ERIK ZWENNES DRAAIT:

The Weeknd - House Of Balloons (Eigen beheer/online)

WOW. Ik ben omver geslagen door dit album. Wie er achter de naam The Weeknd schuil gaan is nog wat geheimzinnig, maar waarschijnlijk ene Abel Tesfaye, een zanger en muzikant uit Toronto, Canada. Mogelijk in samenwerking met enkele gastproducers. Samen maakten ze een indrukwekkend en grensverleggend r&b album met veel invloeden uit indiedance, post-dubstep en hiphop. De plaat wordt gratis aangeboden via hun eigen website. Middels een geheimzinnige mail gaf de act ook toestemming voor een plekje op de Luisterpaal. Wel zo gemakkelijk. Het moet wel heel raar lopen wil deze plaat niet heel hoog eindigen in mijn jaarlijst 2011. Wie herkent de Beach House sample?

Pusha-T - Fear Of God (Mixtape/G.O.O.D. Music/Online)
De vlechtenman van hiphopduo Clipse gaat solo. Broer Malice heeft God gevonden en daar een boek over geschreven. Pusha heeft getekend bij Kanye en geeft een voorproefje van zijn aankomende album. Hoe je met het Scarface thema nog iets tofs kan doen? Nou zo dus. Met frisse producties van Neptunes, Kanye West en Nottz. Yugh.

Rimer London - Rimer London (Magnetron Music/Universal)

Een derde van Le Le doet het in zijn eentje. Niet helemaal, Cata Pirata van Skip & Die zingt op drie tracks mee. Het resultaat is een aanstekelijke dansbare plaat geworden. Het album staat nu op de Luisterpaal, de lente is begonnen en morgen speelt Rimer met Cata voor kratis op De Neude in Utrecht. Dat kan geen toeval zijn. Komt allen. 


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Odd Future live @ SXSW 12-03-2011
LA hiphopcrew Odd Future was het gesprek van de week tijdens SXSW en stond met dikke letters in mijn agenda voor de slotdag. Het feestje duurde tien minuten. Daarna gingen de middelvingers omhoog, kreeg het slappe publiek achterin er van langs, wat een kutzaal, fuck Billboard, etcetera. Niet erg professioneel dus, maar wel rock 'n roll, en het paste bij de pure kracht en chaos van die tien minuten. Frontman Tyler, The Creator is echt de leider van een troep wilde wolven. Laat die hype maar overslaan naar Europa. Wolf Gang swag!


Kurt Vile & Deerhunter live @ Rhapsody day party SXSW 11-03-2011
Het leukste aan SXSW: je belandt soms op feestjes waarvan je het bestaan niet wist, met de mooiste line-ups. Ze speelde op een zonnige vrijdagmiddag Kurt Vile in een zonnig achtertuintje. Zijn vierde album Smoke Ring For My Halo lijkt echt wat los te maken, en terecht. Ook live overtuigde hij me, met navelstaarderige, sombere liedjes die uitmonden in gretige gitaarstukken. Deerhunter vervolgens boog al het krakende geluid om tot een zinderend hard geheel. Binnenkort te zien in de Melkweg.

The Weeknd - House Of Balloons (gratis download)

Wat kan het hard gaan dezer dagen: dinsdag stuurde collega Stephan van Peursem een zipje met House Of Balloons, een gratis album/mixtape van een mysterieus Canadees collectief genaamd The Weeknd, nu lijkt ineens iedereen het erover te hebben. Terecht, want ze maken muziek die nergens op lijkt, zwoele futuristische r&b, alsof Burial het nieuwe album van R. Kelly produceert.


TAMARA JANSEN DRAAIT:

The Shoes - Time To Dance (albumtrack, Southern Fried/import UK)
Zomerkriebels all over tijdens het luisteren van Time To Dance. Dat wordt vast een festivalhitje.

Rimer London - Rimer London (Magnetron Music/Universal)
Rimer London (Le Le, Comtron) goes solo en heeft een fijne plaat gemaakt. Nu te beluisteren op de Luisterpaal.

The Weeknd - House Of Balloons (gratis download)
Om The Weeknd kon ik deze week niet heen. Talloze keren gedraaid op 3VOOR12HQ. En terecht. Wat een mooie nummers. R&b zoals dit heb ik nog niet eerder gehoord.


INGMAR GRIFFIOEN DRAAIT:


Cuban Heels -
Gritbag (album Cool Buzz/Sonic Rendezvous)

Vorig jaar waren ze volgens sommige bronnen toch echt gestopt. Maar nee: de Twentse bluesrock 'n roll-band is terug! Met een nieuwe gitarist (Mischa den Haring van T-99) en een nieuwe plaat. Het vierde album heeft als ondertitel Gutbucket Music Vol. 2, een verwijzing naar die heerlijke vorige plaat. Gritbag biedt rauwe, bluesy rock 'n roll en is een must voor de liefhebbers van het eerste plaatwerk van The Black Keys. Deze zaterdag presenteren ze de cd in De Lantaarn, Hellendoorn.

Tweetakt festival, Utrecht
In de glazen kas van Tweetakt op de Neude in Utrecht kun je de hele week genieten van gratis optredens. Zo zagen we dinsdag Joast en donderdag Maison du Malheur en The Tunes op de bühne. Beide dagen in een voortreffelijke sfeer. Meer sfeer en goede muziek verwachten we zaterdag als Tweetakt een plek biedt aan het Hollandse Nieuwe podium met vijf aanstormende acts: Krach, Boef en de Gelogeerde Aap, Rimer London, Fellow en Reverse & Adje. Zaterdag 26 maart dus, van 19:30 - 01:00 uur dus. Wees daar en op tijd. Dus.

Canto Ostinato door Sandra en Jeroen van Veen @ De Fransche School, Culemborg, 19-01-11
Canto Ostinato, het meest beroemde stuk van Simeon ten Holt, is de laatste jaren flink afgestoft door pianisten Jeroen en Sandra van Veen. Uniek is dat Ten Holt de uitvoerenden een grote vrijheid laat, door ze in feite teveel noten aan te bieden. Kiezen doen ze zelf en door die improvisaties is het stuk iedere keer anders. De naam van de compositie slaat op het zangerige (canto) en het dwarse, hardnekkige (ostinato) van de sterk repetitieve muziek. Om gek van te worden of helemaal in op te gaan. Voor dat laatste was het charmante theatertje in Culemborg zeer geschikt.


WILLEM VAN ZEELAND DRAAIT:

The Stepkids - SXSW - Malverde - Austin, Texas
Ze bevinden zich ergens tussen Scissor Sisters, Beck ten tijde van Midnight Vultures, 10CC en The Bee Gees, check hun YouTube clips. Hun album verschijnt pas in het najaar, maar ze waren voor mij nu al een hoogtepunt op SXSW.

Caveman - SXSW - Malverde - Austin, Texas
Hun album verschijnt ook pas in het najaar, maar deze groep uit Brooklyn, New York springt er nu al uit met kringelende gitaren, synthesizertapijten en getrommel in de stijl van Moe Tucker van de Velvet Underground. Lastig om ergens mee te vergelijken, maar denk eventueel aan de debuten van The Dears en Clap Your Hands Say Yeah.

Bright Eyes - SXSW - Auditorium Shores - Austin, Texas
Deze muziek is niet de gemakkelijkste en het is des te bijzonder dat het hier in het stadspark, met de skyline van Austin op de achtergrond, ongeveer tienduizend mensen twee uur lang aandachtig naar luisteren. Bij vlagen is het een beetje saai, maar daar staan prachtige nummers tegenover die je in deze entourage van een relaxte zomeravond in het park totaal anders ondergaat dan als haringen in een ton in een uitverkochte Melkweg of Paradiso.


STEPHAN VAN PEURSEM

The Weeknd - House Of Balloons (gratis download)
Sexy en donker. Futuristische en geheimzinnige R & B. Heerlijke plaat.

Colin Stetson  - New History Warfare Vol.2  (Constellation/Konkurrent)
Vervreemdende, meeslepende en ongelofelijk muzikale plaat.  Colin Stetson is een-mans band op saxofoon. Hij speelde samen met o.a. Tom Waits en TV On The Radio. Binnenkort ook te horen op de nieuwe Bon Iver.

Moon Duo  - Mazes  (Sacred Bones/Konkurrent )
Fijne psychedelische pop en opzwepende grooves. Om jezelf lekker helemaal in te verliezen. Met o.a. Erik “Ripley” Johnson van Wooden Ships. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12