Volledige overgave en opblaasolifanten bij Go Back To The Zoo Volledige overgave en opblaasolifanten bij Go Back To The Zoo

Mainstage-veld afgeladen, ingepakt en uitgelaten

, Tekst Tamara Jansen, foto's Jelmer de Haas

Volledige overgave en opblaasolifanten bij Go Back To The Zoo

Mainstage-veld afgeladen, ingepakt en uitgelaten

Tekst Tamara Jansen, foto's Jelmer de Haas ,

Go Back To The Zoo arriveerde gisteravond al op Pinkpop. De heren hebben staan kijken naar Kings Of Leon, een van hun vroegere inspiratiebronnen. Vandaag staan ze zelf op de Mainstage. Midden op de dag. Een mooie spot voor een band die nog niet zo lang bestaat. Maar ook niet heel gek, debuut Benny Blisto leverde flink wat hits op. 'Het is toch wel een beetje eng om nu hier te staan, maar het komt goed', aldus frontman Cas Hieltjes.

Mainstage-veld afgeladen, ingepakt en uitgelaten

Go Back To The Zoo arriveerde gisteravond al op Pinkpop. De heren hebben staan kijken naar Kings Of Leon, een van hun vroegere inspiratiebronnen. Vandaag staan ze zelf op de Mainstage. Midden op de dag. Een mooie spot voor een band die nog niet zo lang bestaat. Maar ook niet heel gek, debuut Benny Blisto leverde flink wat hits op. 'Het is toch wel een beetje eng om nu hier te staan, maar het komt goed,' aldus frontman Cas Hieltjes.

CONCERT
Go Back To The Zoo, Pinkpop Mainstage, maandag 13 juni 2011

MUZIEK
Go Back To The Zoo bracht in augustus afgelopen jaar debuut Benny Blisto uit. Sindsdien gaat de band als een trein. Niet gek, de plaat is gevuld met aanstekelijke hits als 'Electric' en 'Beam Me Up'. Ook nieuwe single 'Smoking On The Balcony' doet het goed.

PLUS
Voor aanvang is het al duidelijk dat Go Back To The Zoo zijn best gaat doen om er iets moois van te maken. De aankleding op het podium spreekt tot de verbeelding. Een groot doek met een jungle-achtig natuurtafereel en twee enorme opblaasolifanten. Cas Hieltjes doet daar nog een schepje bovenop en heeft een shirt met Afrikaanse print aangetrokken. Bij opener 'Fuck You' wordt direct de toon gezet door uit te pakken met confetti. De mannen vinden het nog een beetje eng, maar daar is niets van te merken. De show is strak en er wordt met volledige overgave gespeeld. Benny Blisto heeft flink wat aanstekelijke hits opgeleverd en deze worden uit volle borst meegezongen. Pinkpop ligt aan hun voeten. Tijdens 'I'm In The Night' wordt er een reusachtige gorilla opgeblazen, die vervolgens 'vrolijk' meebeweegt op de muziek. En geef hem eens ongelijk. Er wordt afgesloten met het hit 'Electric', inclusief opnieuw confetti en een uitgelaten Pinkpop. Welk nummer van Go Back To The Zoo is eigenlijk géén hit?

MIN
Ze zijn er wel, een aantal nummers die niet hitgevoelig zijn. Ze vallen hier ook een beetje in het niet bij de rest van de show. Opener 'Fuck You' en 'Oh No (We Stayed)' zijn daar voorbeelden van. Zonde, want ze halen de drive weg die in de rest van de show optimaal aanwezig is.

CONCLUSIE
Go Back To The Zoo heeft Pinkpop ingepakt met een sterke show. De aankleding is goed en dat maakt het geheel nog aantrekkelijker. Het is mooi om te zien hoe de band het afgeladen veld moeiteloos meekrijgt.

CIJFER:
8-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12