Oerol, Melkweg, MCN, FunX lopen Mars der Beschaving Oerol, Melkweg, MCN, FunX lopen Mars der Beschaving

Massale nachtmars richting Den Haag tegen cultuurbeleid huidige kabinet

, Erik Zwennes

Oerol, Melkweg, MCN, FunX lopen Mars der Beschaving

Massale nachtmars richting Den Haag tegen cultuurbeleid huidige kabinet

Erik Zwennes ,

Op zondag 26 en maandag 27 juni vindt de Mars der Beschaving plaats. Het initiatief van kunstenaars en kunstliefhebbers is gericht tegen het voorgenomen cultuurbeleid van het huidige kabinet. Meer dan tweehonderd organisaties hebben zich al aangesloten bij de nachtmars van Rotterdam naar Den Haag die eindigt bij het Binnenhof.

Massale nachtmars richting Den Haag tegen cultuurbeleid huidige kabinet

Op zondag 26 en maandag 27 juni vindt de Mars der Beschaving plaats. Het initiatief van kunstenaars en kunstliefhebbers is gericht tegen het voorgenomen cultuurbeleid van het huidige kabinet. Meer dan tweehonderd organisaties hebben zich al aangesloten bij de nachtmars van Rotterdam naar Den Haag die uitgroeit tot een protest op het Malieveld en eindigt bij het Binnenhof.

De initiatiefnemers eisen een heroverweging van het cultuurbeleid van staatssecretaris Zijlstra. ‘Met haar lege symboolpolitiek breekt zij af wat een beschaving nodig heeft. Schoonheid, vernieuwing, zorg, vertrouwen, openheid en tolerantie,’ aldus een verklaring op de site. ‘Dit is een oproep aan iedereen die getroffen wordt door het visieloze beleid van dit kabinet. Loop mee in de Mars der Beschaving. Stop dit kabinet.’ De aangeslotenen eisen:

-Een proportionele bezuiniging.
 
-Realistisch tempo bij het doorvoeren van de hervormingen.
 
-Een evenwichtige verdeling tussen sectoren en tussen top en basis.

 
Tussen de vele aangesloten organisaties, stichtingen en instanties zitten onder meer Oerol, FunX Radio, Universiteit van Amsterdam, kunsten '92, De Parade, MCN, Tweetakt Festival, De Melkweg, De Tolhuistuin, Productiehuis Oost-Nederland, Huis en Festival a/d Werf. Zondag 26 juni om 20:00 uur vertrekt de mars bij museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Rond 3:00 uur moet de mars in Den Haag aankomen. De volgende dag vertrekt de groep vanaf het Spui in Den Haag om rond 13:00 uur aan te komen op het Malieveld. Vanaf hier trekt de mars op naar het Binnenhof en eindigt rond 15.30 uur met een startschot voor aanhoudend protest ‘tegen de kaalslag van dit land.’

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12