Negentiende Hollandse Nieuwe compilatie op de Luisterpaal Negentiende Hollandse Nieuwe compilatie op de Luisterpaal

Tonnetje met 19 verse talenten uit eigen wateren

, Tekst: Tamara Jansen & Jochem Boom / Samenstelling: Erik Zwennes & Ingmar Griffioen

Negentiende Hollandse Nieuwe compilatie op de Luisterpaal

Tonnetje met 19 verse talenten uit eigen wateren

Tekst: Tamara Jansen & Jochem Boom / Samenstelling: Erik Zwennes & Ingmar Griffioen ,

De redactie heeft weer ontzettend haar best gedaan om de beste nieuwe bands te selecteren. Het resultaat is te horen op de negentiende Hollandse Nieuwe compilatie. Op de compilatie staan zeventien nieuwe bands, plus twee bonustracks. De Hollandse Nieuwe 19 compilatie is de hele maand juni te horen op de Luisterpaal.

Tonnetje met 19 verse talenten uit eigen wateren

De redactie heeft weer ontzettend haar best gedaan om de beste nieuwe bands te selecteren. Het resultaat is te horen op de negentiende Hollandse Nieuwe compilatie. Op de compilatie staan deze maand zeventien nieuwe bands die meer aandacht verdienen en als bonus twee nieuwe tracks van bands, die al eerder op de compilatie stonden. De Hollandse Nieuwe 19 compilatie is de hele maand juni te horen op de Luisterpaal.

Wil jij met je nieuwe nummer ook op de Hollandse Nieuwe sampler? Stuur dan een MP3 of een downloadlink vergezeld van info/bio naar 3VOOR12@gmail.com.

Beluister nu een maand lang het negentiende deel in de Hollandse Nieuwe compilatiereeks.

1. New YX - Tiny Villains

New YX is een sympathiek Amsterdams kwartet. De band maakt fijne pop met een scherp randje. Ze reisden vorig jaar al mee met de Popronde en speelden afgelopen januari op één van de alternatieve Eurosonic feestjes. Subroutine Records heeft net hun EP uitgebracht. Meer weten? 3VOOR12/Amsterdam stelde de band al aan haar lezers voor.

2. Renkas - Christabella (radio edit)
Renkas komt uit de Oekraïne, maar woont al tien jaar in Amsterdam. Hij stond onlangs op 5 Days Off en zijn muziek komt uit op het label NON Records. Niet zo gek, want zijn warme, melancholische disco past perfect bij het label, waar ook talenten als Palmbomen, The Benelux en Bear getekend zijn.

3. Bronstibock | Chagall – Breathe

De Amsterdamse zangeres Chagall timmert al sinds 2007 aan de weg met haar band Silent Rebel. Verder leende ze haar stem voor de Bijenkorf commercial en zong ze een nummer in de film Tirza. Haar bijzondere stem draagt ook deze dubsteptrack van het producersduo Bronstibock.

4. M-JO & The Jesus Herb - My Only Truth
M-JO begon solo bij de Amsterdam Songwriters Guild, maar wil zichzelf eigenlijk liever geen klassieke singer-songwriter noemen. Zijn band The Jesus Herb bestaat uit Ro Halfhide en Marcus Bruystens (bassist Claw Boys Claw). Zijn fraaie album komt woensdag 8 juni op de Luisterpaal en 3VOOR12/Amsterdam voelde hem al uitgebreid aan de tand.

5. Kroons - Rub it On
Kroons is zangeres Kim Erkens en hiphopper Jordi Falali. Ze hebben elkaar ontmoet op de Rockacademie in Tilburg. Live willen ze een theatrale podiumact neerzetten vol energie met een droomwereld op het podium. Het duo is geselecteerd voor Homegrown '11 en staat op Dance Valley.

6. Rococo - Booze Britain
De drie jonge Groningse dames maken dansbare indiepop. Het trio heeft net haar debuut-EP Mind Explosions uitgebracht. Ondertussen speelden ze al in voorprogramma’s van Kensington, A Silent Express en The Drums. Ook werd er al voorzichtig over de grens gekeken met een show in Londen.

7. Leo ft Steph – Superlichtje
Op 10 juni verschijnt de eerste officiële albumrelease van het label Nouveau Riche Music. De plaat heet Alziend Oor en bevat nummers van Polska, JeBroer en Leo en Steph, waaronder het nummer Superlichtje. Het album is geproduceerd door Boaz van de Beatz.

8. Sarah-Jane & The Xperience - One Of A Kind
Sarah-Jane (Wijdenbosch) is een jonge soulzangeres uit Amsterdam. Je kunt haar kennen van optredens met de live-formatie Zwart Licht XL. Sinds 2008 speelt ze met de tienkoppige band The Xperience.

9. Wooden Saints - I'd rather have you just for now

Wooden Saints begon in 2009 als idee van Arjen de Bock (The Black Atlantic) en Viktor van Woudenberg (Bettie Serveert) om op afspraak liedjes te schrijven, iedere week één. Inmiddels krijgt het project vastere vormen en bestaat de band live uit tien man. Ze noemen het zelf een draaideurformatie. Twee drummers, twee toetsenisten, vier gitaristen, een bassist, een trombonist en tien zangers wisselen constant van instrument.

10. Joggo - Strong like lion ft Turbulence & Jah Decko

Jurgen ‘Joggo’ Seedorf, ja het broertje van, heeft van jongs af aan een passie voor voetbal en muziek. Hij koos voor het laatste en was vijf jaar onderdeel van een Kaskawi band. Zijn hart ging echter uit naar reggae. In 2008 besloot hij door te gaan als solo-artiest en tekende bij Dredda Records.

11. Seven League Beats – Armeens
Seven League Beats aka ‘7LB’ is het producersduo Dries Bijlsma en Rob Peters. Alle beatgerelateerde samenwerkingen scharen ze onder deze naam, wat een combinative van harde beats, dubstep en glitch-hop oplevert. Er zijn samenwerkingen met andere Fakkelteitgroepleden als Typhoon en Rico en ze werken momenteel aan een album. Op 4 juni kwam Beat Tape EP uit, die je nu op de Luisterpaal beluistert.

12. Sorry Bunch - Catch 22

Als het graf van Chopin in Friesland had gelegen waren deze twee eruit gekropen. Zo betitelt het duo Pelle Kuipers en Roemer Vermeulen hun eigen muziek. De invloeden komen van Chopin, maar ook van Dresden Dolls. Ze maken een mix van donkere, melancholische post-punk op piano en drums. Onlangs brachten ze de demo Three Line Poem uit en ze werken nu aan een EP.

13. Ogri Ai - Buitenaardse Hash (produced by Jaystar)

Ogri Ai brengt binnenkort zijn gratis Damien EP uit. Buitenaardse Hash is de eerste single waarbij een video is gemaakt. Momenteel zit hij in de kwartfinale van de Grote Prijs categorie hiphop.

14. Ten Page Pilot - We call ourselves Diplomats
In 2008 kwam de EP Circle Line uit. Tweede single In The City kreeg veel airplay in onder andere 3VOOR12RADIO. Op 11 juni presenteert de band het conceptalbum Into The Eyes Of The Armed. Een album over twee culturen, die in het dagelijks leven lijnrecht tegenover elkaar staan.

15. ZaCairo - Smoke It Away
De Almeerse hiphopper Guillermo Maatsen, beter bekend als ZaCairo, heeft ook de Grote Prijs kwartfinales bereikt. Daarin onderscheidt hij zich door zijn Engelstalige raps.

16. Rina Mushonga - All My Ships
Rina Mushonga is een Nederlands-Zimbabwaanse zangeres, die om de beurt in beide landen woonde. Dit voorjaar is ze naar Nederland verhuisd om een EP te maken en op te treden. Ze wordt vergeleken met Tracy Chapman. De combinatie van beide continenten is duidelijk hoorbaar in haar soulvolle singer-songwriter en Afrikaanse achtergrondmuziek.

17. Komatsu – Komatsu
Komatsu bestaat uit ex-lededen van Repomen, The Goods en SQY en is daarmee de belichaming van Eindhoven Rock City. De heren en dame hebben al een behoorlijke live-reputatie opgebouwd en in september komt de debuutplaat uit. Op 25 juni hebben ze een kick-off show in Altstadt.

18. Bonus: Audio Adam - Hands off me
Gevoelige volwassen pop uit Groningen en Utrecht, geïnspireerd door the likes of Snow Patrol en Starsailor. Stond vorig jaar op de vijfde Hollandse Nieuwe compilatie en met deze tweede single zijn ze goed voor een bonustrack op de negentiende Hollandse Nieuwe.

19. Bonus: Giant Tiger Hooch – Oh My Lord

Het Amsterdamse Rhythm & Blues gezelschap stond al op Hollandse Nieuwe 16 en levert deze keer als bonustrack. Met ex-leden van onder meer Satellite7 en Benjamin Winter & the Make Believe en zonder al te veel pretenties is de My Time EP vervaardigd, waarop de heren zich naar verluidt laten laten inspireren door eigthies punk en Stones Throw hiphop.

Beluister nu een maand lang het negentiende deel in de Hollandse Nieuwe compilatiereeks.

Heb jij onlangs een demo, EP of album uitgebracht die het verdient gehoord te worden, stuur dan een MP3 of een downloadlink vergezeld van info/bio naar 3VOOR12@gmail.com.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12