Kort geding over vuurwerk op Pinkpop van de baan

Manege en Jan Smeets maken afspraken over lengte

Ingmar Griffioen ,

We kunnen weer vuurwerk verwachten op Pinkpop, verzekert directeur Jan Smeets. Ook tijdens de traditionele afsluiting op maandag. Een door de eigenaren van een manege aangespannen kort geding, is van de baan.

Manege en Jan Smeets maken afspraken over lengte

We kunnen weer vuurwerk verwachten op Pinkpop, verzekert directeur Jan Smeets. Ook tijdens de traditionele afsluiting op maandag. Een door de eigenaren van een naburige manege aangespannen kort geding, is van de baan.

De manege was naar de bestuursrechter gestapt uit onvrede over de plaats waar het vuurwerk vorig jaar was afgestoken. Smeets: "We schieten maandag na afloop een paar pijlen vanaf de berg. Vorig jaar was een ondernemer, die mij een plezier wilde doen, iets té enthousiast geweest en duurde het tien minuten. De paarden op de manege werden er schichtig van. Die plaats is door de provincie aangewezen en daar was de manege niet gelukkig mee." In 2004 ging het vuurwerk niet door na gesteggel met de gemeente.

Vandaag zou een spoedzitting dienen bij de Raad van State, maar die gaat niet door, tot opluchting van zowel Smeets als de manege. "Die mevrouw van de manege heeft gisteren gebeld en ze wilde het liever oplossen zonder ruzie." In het gesprek zijn de partijen tot afspraken gekomen over de duur van het afsluitende vuurwerk op maandag. "We zaten gisteren op vier minuten."

Ook tijdens het festival zelf voorspelt Smeets vuurwerk op het terrein. Vorig jaar zorgden met name headliners Green Day en Rammstein voor daverende vuurwerkshows. Welke acts dit jaar voor pyrotechnisch spektakel gaan, maakt de directeur nog niet bekend. "Daar kan ik nog niks over zeggen, dat moet toch een verrassing voor de mensen zijn. Zo ga ik ook niks zeggen over de setlists."