Kabinet beëindigt subsidie FunX Kabinet beëindigt subsidie FunX

Minister trekt geen geld meer uit voor minderhedenprogrammering

, Atze de Vrieze

Kabinet beëindigt subsidie FunX

Minister trekt geen geld meer uit voor minderhedenprogrammering

Atze de Vrieze ,

Radiozender FunX krijgt na 2012 geen subsidie meer van het kabinet. Dat heeft minister Marja van Bijsterveldt vandaag bekend gemaakt in haar brief over de publieke omroep. De subsidie voor minderhedenprogrammering wordt geheel geschrapt. 1 miljoen daarvan ging naar FunX, 3 miljoen naar de MTNL, dat programma's maakt voor de lokale, regionale en landelijke publieke omroep.

Minister trekt geen geld meer uit voor minderhedenprogrammering

Radiozender FunX krijgt na 2012 geen subsidie meer van het kabinet. Dat heeft minister Marja van Bijsterveldt vandaag bekend gemaakt in haar brief over de publieke omroep. De subsidie voor minderhedenprogrammering wordt geheel geschrapt. 1 miljoen daarvan ging naar FunX, 3 miljoen naar de MTNL, dat programma's maakt voor de lokale, regionale en landelijke publieke omroep. "Het kabinet beëindigt na afloop van de convenantperiode de structurele investering in specifieke minderhedenprogrammering, omdat het van mening is dat bestaande algemene media-instellingen daar in hun aanbod in moeten voorzien."

De urbanzender had de stopzetting aan zien komen, maar is desalniettemin zeer geteleurgesteld. Volgens FunX-mediadirecteur Cherylla Ganpatsingh heeft het stoppen van de subsidie nog geen gevolgen voor de luisteraars: "Funx blijft het merk dat het was en zal altijd kracht blijven uitstralen. Zeker in de politieke omstandigheden waarin we nu zitten is FunX juist het tegengeluid. FunX laat zien dat multiculturaliteit absoluut een meerwaarde heeft en geslaagd kan zijn. Dat zal ondanks de bezuinigingen overeind blijven".

Eerder deze week maakte het kabinet al bekend afstand te nemen van de multiculturele samenleving. Het integratiebeleid gaat op de schop en wordt strenger, zo maakte minister Piet Hein Donner bekend. "Met deze koerswijziging neemt het kabinet afstand van het relativisme dat besloten ligt in het model van de multiculturele samenleving.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12