Heideroosjes: 'Lady Gaga kopieert ons' Heideroosjes: 'Lady Gaga kopieert ons'

Intro van nieuwe Gaga-song lijkt erg op oud nummer Limburgers

, Ingmar Griffioen

Heideroosjes: 'Lady Gaga kopieert ons'

Intro van nieuwe Gaga-song lijkt erg op oud nummer Limburgers

Ingmar Griffioen ,

Lady Gaga kopieert de Heideroosjes. Aldus de Heideroosjes, die opmerkten dat het intro van de nieuwe song Electric Chapel wel erg veel overeenkomsten vertoont met hun eigen nummer We all share the same sun uit 2004. De Amerikaanse popdiva heeft daar geen toestemming voor gevraagd.

Intro van nieuwe Gaga-song lijkt erg op oud nummer Limburgers

Lady Gaga kopieert de Heideroosjes. Aldus de Heideroosjes, die opmerkten dat het intro van de nieuwe song Electric Chapel wel erg veel overeenkomsten vertoont met hun eigen nummer We all share the same sun uit 2004. De Amerikaanse popdiva heeft daar geen toestemming voor gevraagd. Vergelijk de nummers onderaan dit artikel.

Nee, nee het is geen promotiestunt, verzekert zanger-gitarist Marco Roelofs. "Dan zou Lady Gaga zich wel heel goed voor ons karretje hebben laten spannen. Ik moet altijd erg zuchten als een hele onbekende dj Tiësto wil aanklagen. In dat rijtje willen wij eigenlijk niet staan. Wij hebben een eigen carrière en meeliften op de populariteit van Lady Gaga is niet ons ding. Daarom hebben we het ook alleen op onze website gezet."

De Limburgse punkrock-veteranen werden volgens Roelofs door fans geattendeerd op de overeenkomsten. "We krijgen al een paar weken berichten van fans en gister heb ik die link maar eens aangeklikt. Toen hoorde ik dat niet alleen de riff hetzelfde is, maar ook de strijkers en de Oosterse sfeer die er omheen gebouwd is. En toen hoorde ik ook nog dat een deel van die Lady Gaga in Wisseloord opgenomen is. Wij als band zijn hier heel relaxed onder, maar de platenmaatschappij wil serieus kijken of er een mogelijkheid is dat en zo ja: wat ze eraan gaan doen."

Heideroosjes stelt in een persbericht: "Wij snappen dat Lady Gaga haar inspiratie ook érgens vandaan moet halen. Maar ze had dat wel eerst netjes mogen vragen. We zullen haar uitnodigen als special guest voor onze komende tournee. Ze vindt onze muziek immers tof, dat blijkt." Die uitnodiging is heel serieus benadrukt Roelofs. "Als ze dat wil zeg ik zeker geen nee. Als we dan daarna gaan stappen lijkt me dat nog een betere deal, dan ga ik graag met Lady Gaga plezier maken."

"Wat ik haar zou laten zien? Uiteindelijk neem ik haar graag mee naar mijn slaapkamer", grapt de Limburger. Om dan serieus te vervolgen: "Nee, het lijkt me wel tof om met haar in de studio te zitten. Ze mag dan wel een team van componisten om haar heen hebben, maar ze is toch niet helemaal een Boney M. Ze kan zelf ook wel wat, lijkt me." Heideroosjes werkt zelf aan nummers voor een nieuw album.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12