Awakenings Festival 2011: Goudhaantje Gary Beck zet de toon Awakenings Festival 2011: Goudhaantje Gary Beck zet de toon

Een rondje langs de openings-dj's

, Sander Kerkhof

Awakenings Festival 2011: Goudhaantje Gary Beck zet de toon

Een rondje langs de openings-dj's

Sander Kerkhof ,

De beloofde regen kwam, maar echt hommeles is het niet. Er valt nog aardig op je gympies te bewegen over het opnieuw grotere, maar nog steeds vrij compacte Awakenings terrein.

Een rondje langs de openings-dj's

De beloofde regen kwam, maar echt hommeles werd het niet. Er valt nog aardig op je gympies te bewegen over het opnieuw grotere, maar nog steeds best aangenaam compacte Awakenings terrein. Tijd voor een eerste rondje langs de openings-dj's.

11.00 uur. Daar sta je dan op Awakenings, als openings-dj in een area zonder overkapping. Het miezert en de belofte van de organisatie dat het na twaalf echt droog gaat worden helpt nog even niet.

Rik Woldring en Malbetrieb krijgen op area W nog wat laatste podiumaanpassingen in verband met de regen. Een extra minidakje boven de dj set. Het duurt even voordat die op zijn plek staat en de dj's worden nog net niet onthoofd, maar na vijf minuten gehannes staat de extra kippenren boven de decks en kan het duo voort. Helaas voor nog weinig mensen.

Terwijl af en toe een Boeing traag door de laaghangende mist overvliegt, blaast Riso in de overdekte area A met een funky en soulvolle sound de poncho's droog. Even verder warmt Frank Haag de half overdekte area B (die met de doodlopende straat) op, waar later op de dag 2000 And One, Karotte en de Border Community familie huis zullen houden. Ook hier nog maar een handvol vrienden, kennissen en fans.

Bij Dekmantel in area Y is het al flink druk, maar er wordt nog niet uitbundig bewogen. Het is ook een vrij grote tent en de kundige Amsterdammers gaan al best diep voor de lange dag die ze nog voor de boeg hebben. Ze sluiten het festival ook af in area C.

Hoe anders is dat even verderop. Het eerste echte feestje is in area X. Gary Beck uit Schotland heeft met zijn 2,5 uur durende set heeft natuurlijk profijt van de regen, maar dit zijn geen mensen die schuilen voor de druppels. Ze komen speciaal voor de kleine Beck en straks Sandwell District. Er is zelfs een goede kans dat ze hier de hele dag niet meer vertrekken. Zeker met vanavond Laurent Garnier als afsluiter. Dikke line-up dus in een goed formaat tent. Beck krijgt om twaalf uur al met stevige techno de goed gevulde tent echt los en er gaan flink wat handen in de lucht. Niet per se subtieel, maar wel heel effectief. Awakenings is nu officieel begonnen. Dat vinden ze ook in area Z, waar Surgeles uit Alkmaar het meteen nog wat steviger aanpakt. Kaplaarzen aan en gas op die lolly!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12