All Time Low krijgt een erectie van ons All Time Low krijgt een erectie van ons

Seksgrapjes en meezinghits

, tekst Atze de Vrieze, foto's Bart Notermans en Atze de Vrieze

All Time Low krijgt een erectie van ons

Seksgrapjes en meezinghits

tekst Atze de Vrieze, foto's Bart Notermans en Atze de Vrieze ,

'Get down on your knees and tell me you love me,' zegt Jack. Ik weet niet of ik dat nou als romantisch of ondeugend moet opvatten, maar ik hoop het laatste. Ik zou het misschien best willen, als hij het zou vragen. Fiona, mijn beste vriendin, zegt dat ze een keer een jongen die in een band speelt in de bosjes heeft gepepen. Ze wil niet zeggen van welke band, dus ik denk dat het grootspraak is.

Seksgrapjes en meezinghits

'Get down on your knees and tell me you love me,' zegt Jack. Ik weet niet of ik dat nou als romantisch of ondeugend moet opvatten, maar ik hoop het laatste. Ik zou het misschien best willen, als hij het zou vragen. Fiona, mijn beste vriendin, zegt dat ze een keer een jongen die in een band speelt in de bosjes heeft gepepen. Ze wil niet zeggen van welke band, dus ik denk dat het grootspraak is. De meeste All Time Low-fans houden wel van die ondeugendheid. Een jongen naast me heeft zelfs een condoom opgeblazen en iemand anders heeft een spandoekje gemaakt waarop staat dat seks met de band 'swag' is.

CONCERT
All Time Low, Pinkpop  Converse Stage, maandag 13 juni 2011

MUZIEK
Mijn vader vindt het niks, dat All Time Low. Hij is net een biertje gaan halen. Beetje flauw allemaal, vindt hij. Standaard poppunk. Toen hij terug kwam vertelde hij dat het verder naar achteren heel rustig is en dat mensen helemaal niet meeklappen, ook niet als de band daar om vraagt. Maar dat maakt niet uit, de echte fans staan toch vooraan. Mijn vader wil straks naar Band Of Horses, die hierna in de tent spelen. Zal wel net zoiets zijn als Elbow. Heel goed, zegt hij. Daar luister ik wel naar als ik 35 ben. Als Elbow staat voor volwassenheid, dan blijf ik liever jong. Ik vind de liedjes van All Time Low juist leuk. Juist makkelijk dat ze allemaal op elkaar lijken: lekker meezingen en springen.

PLUS
Zack heeft zijn roze basgitaar weer bij zich. Die had hij ook in de Melkweg een paar maanden geleden. All Time Low is heel vaak in Nederland, dus je leert ze een beetje kennen, in elk geval hoe ze op het podium zijn. Alex, de zanger, is best wel rustig. Hij heeft een hoge, heldere stem, maar eigenlijk vind ik Jack dus leuker. Hij is degene die steeds heen en weer rent met zijn gitaar, met een heel vrolijke blik. Zijn gitaarspel is heel belangrijk voor de band. Speciaal voor hem zijn voor op het podium twee tafeltjes neergezet, waar hij op kan gaan staan. Eigenlijk wel jammer dat hij er niet een keer vanaf springt. Tussen de nummers door maakt hij de hele tijd seksgrapjes. Zo zei hij vandaag dat hij een erectie van ons kreeg. Nou ja, vast niet van de jongens. Hij zei dat hij vanavond met een van ons naar bed wil, als we geluk hebben met vier. Dat vind ik dan eerlijk gezegd wel weer een beetje ver gaan. Hij klapte ook met zijn handen tegen de microfoon en deed zo iemand na die aan het masturberen was. Ik moest er wel om lachen. De meeste van mijn favorieten kwamen langs: aan het begin al 'Damned If I Do Ya, Damned If I Don't', even later dansliedje 'I Feel Like Dancin''. 'Weightless' kwam aan het eind. Mijn favoriet is 'Lost In Stereo'. Het heeft zo'n melodie die je uit duizenden herkent. Bij de eerste keer kun je het refrein direct meezingen.

MIN
Jack zei na het vierde nummer al dat dit de beste show ooit in Nederland was. Flauwekul om dat zo vroeg te zeggen. Dat zegt hij alleen maar om ons te pleasen. De cirkelpit die ze na een paar nummers willen opzetten komt helemaal niet op gang, al zijn de fans om me heen wel heel erg enthousiast. Steeds meer meiden klimmen op de schouders van iemand anders. Halverwege was er nog tijd om een nummer te spelen dat niet op de setlist stond. Ze kozen voor 'Stella' (het refrein gaat: 'Stella, won't you take me home'). Best een leuk liedje, maar ik heb natuurlijk liever dat ze voor mij kiezen.

CONCLUSIE
All Time Low is eigenlijk altijd tof, al had ik het idee dat ze er nu meer zin in hadden dan anders. Ze waren best gretig. Zometeen gaat de band signeren in de Free Record Shop tent. Niet alleen boobies, maar ook penissen, zegt Jack. Ik weet nog niet of ik ga; waarschijnlijk is ook het tegelijk met Thirty Seconds To Mars.

Ze krijgen van mij een dikke 9, van mijn vader een 3 en van die gierige recensent van 3VOOR12 vast en zeker een
CIJFER:
5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12