10 tips voor Awakenings Festival 10 tips voor Awakenings Festival

Innervisions, jammen met Laurent Garnier, revanche voor May & Saunderson

, Atze de Vrieze

10 tips voor Awakenings Festival

Innervisions, jammen met Laurent Garnier, revanche voor May & Saunderson

Atze de Vrieze ,

Zoals elk jaar is het Awakenings weer gelukt om zo'n beetje alle gevestigde technonamen naar de polder tussen Spaarnwoude en Halfweg te krijgen. Met veel oude bekenden, met headliners om 15:00 uur 's middags, maar ook met een aantal verrassingen. 3VOOR12 ontleedt het massieve programma en presenteert tien tips.

Innervisions, jammen met Laurent Garnier, revanche voor May & Saunderson

Zoals elk jaar is het Awakenings weer gelukt om zo'n beetje alle gevestigde technonamen naar de polder tussen Spaarnwoude en Halfweg te krijgen. Zaterdag 25 juni gaat het gebeuren. Met veel oude bekenden, met headliners om 15:00 uur 's middags, maar ook met een aantal verrassingen. 3VOOR12 ontleedt het massieve programma en presenteert tien tips. Check ook de Spotify playlist van Awakenings Festival, of als je tijd over hebt: de hele line-up in dj-sets! De speciale Awakenings Festival 2011 site vind je hier.

Laurent Garnier presents L.B.S.
Fransman Laurent Garnier stond vorig jaar ook al op Awakenings. Ook toen met band, maar dat was een wat conventionelere set dan deze. De veteraan wilde nu namelijk minimaal vier uur in het blokkenschema voor uitvoerige elektronische jamsessies. Die kreeg hij.

Innervisions
Het begint een Awakenings-traditie te worden: de heren van Innervisions sluiten met hun warme stijl een van de tenten af. Hun stijl is het meest populair in de Amsterdamse club Trouw, en groeide de afgelopen jaren gestaag in populariteit. Hun muziek komt het best tot zijn recht in marathonsessies, en dus kun je de sets van Ame, Dixon en Henrik Schwarz vanaf zes uur als een geheel beschouwen.

Pet Duo & Miss Djax
De Z-tent is traditioneel het speelterrein van de hardste dj's van Awakenings. Zowel Eindhovense Miss Djax als het Braziliaanse schranz-echtpaar Pet Duo stonden er al meerdere keren, maar hun krachten worden voor het eerst gebundeld. Verwacht een combinatie van live- en dj-set met harde samples.

Kyle Hall
Deze jonge dj uit Detroit wordt omarmd door de grondleggers van de techno uit zijn stad. Kyle Hall maakte vorig jaar grote indruk op Amsterdam Dance Event. Tijdens een wisselvallig verlopen ode aan 25 jaar Detroit techno was hij verreweg het meest fris en soepel.

Dekmantel Soundsystem
Thomas Martojo en Casper Tielrooij kunnen een lange dag tegemoet zien. De heren van Dekmantel (ook bekend van festival Het Kabinet) openen het festival, maar ze sluiten het ook af. Een paar jaar geleden doken ze op als jonge vaandeldragers van klassieke house en techno uit Chicago en Detroit, maar inmiddels heeft hun smaak zich verbreed en verdiept.

Tim Wolff
Zou Tim Wolff het in zich hebben om de nieuwe Steve Rachmad te worden? Hij is nog niet zo lang aan het front, maar begint al een aardige vaste waarde te worden op Awakenings. En vaste waardes, daar houdt het Awakenings publiek van.

Pantha Du Prince
Fijnproevers kennen hem al langer, maar op Awakenings stond Oostenrijker Pantha Du Prince nog nooit. Zijn soepele, minimale techno is zeer gedetailleerd, met een caleidoscoop aan bellen en klokken, die hij hoogst persoonlijk opnam. Zijn album Black Noise was een van de meest bijzondere releases van 2010.

Luciano & Ricardo Villalobos
Ook dit jaar probeert Awakenings bezoekers zo vroeg mogelijk naar het terrein te lokken met gratis zonnebrillen (zo lang de voorraad strekt). Ook effectief: grote namen vroeg op de dag. Tussen 15:00 en 19:00 kun je terecht bij de Chileense tandem Luciano-Villalobos, de koningen van de minimal. Al mag je het eigenlijk niet meer zo noemen, want ze draaien beide steviger en meer house-achtig dan een paar jaar geleden.

Vitalic live
In 2005 scoorde Vitalic een onverwacht grote hit met zijn album Ok Cowboy, een soepele mix tussen techno en electro, met sterke hooks. Het maakte van de Fransman zo'n graag geziene festivalgast, dat zijn tweede album tot 2009 op zich liet wachten. Het Awakenings profiel - eckte eckte techno - past hem niet helemaal, maar juist daarom is het goed om eens te kijken hoe deze man het er op dit festival vanaf brengt.

Derrick May & Kevin Saunderson

Hun set vorig jaar als The Belleville Three moest legendarisch worden, en dat werd hij op een bepaalde manier ook wel. Juan Atkins, het derde lid van deze groep Detroit grondleggers, liet het namelijk afweten, bedwelmd door drugs. May en Saunderson stegen boven zichzelf uit om de foutjes van hun collega recht te breien. The Belleville Two zal gretig zijn om samen te laten zien wat ze in huis hebben.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12