The Kevin Costners in maart 2012 met nieuw album bij Excelsior The Kevin Costners in maart 2012 met nieuw album bij Excelsior

Eind september start indierockband opnames op Vlieland

, Timo Pisart

The Kevin Costners in maart 2012 met nieuw album bij Excelsior

Eind september start indierockband opnames op Vlieland

Timo Pisart ,

Begin 2012 brengt The Kevin Costners haar tweede plaat uit bij Excelsior Recordings. In september zal de indierockband met huisproducer van Excelsior Frans Hagenaars beginnen aan de opnames, waarschijnlijk op Vlieland. Gitarist Sjors van der Meulen: "Moss, Tim Knol en Lola Kite namen al op in de Bolder, dat is een hele prettige locatie."

Eind september start indierockband opnames op Vlieland

Begin 2012 brengt The Kevin Costners haar tweede plaat uit bij Excelsior Recordings. In september zal de indierockband met huisproducer van Excelsior Frans Hagenaars beginnen aan de opnames, waarschijnlijk op Vlieland. Gitarist Sjors van der Meulen: "Moss, Tim Knol en Lola Kite namen al op in de Bolder, dat is een hele prettige locatie. Als die te zijner tijd is schoongeveegd en uitgemest van Into The Great Wide Open kunnen we daar terecht. Anders kijken we of we in de kerk op Vlieland kunnen opnemen. Mocht dat allemaal op niets uitdraaien, dan betrekken we de studio van Frans."

Eerder berichtte 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen dat de opvolger van Come On In in januari 2012 af zal zijn, Van Der Meulen denkt nu dat die schatting wat optimistisch was. "Na de opnameperiode op Vlieland zullen we thuis ook aanvullende opnames maken, die moeten allemaal weer terug naar Frans. Daar gaat behoorlijk wat tijd in zitten, dus waarschijnlijk ligt de plaat in maart in de winkels."

De band heeft zo'n veertig afgeronde liedjes klaarliggen die zijn geschreven in de loop van de afgelopen vier jaar. Van der Meulen: "Het meeste is geschreven in weekendjes en weken in Frankrijk. Het materiaal bestaat nog altijd uit frisse popliedjes, maar we zoeken meer het experiment op. We zullen in ieder geval geen concessies doen naar de luisteraar."

De reden dat de muzikanten op Vlieland opnemen is dezelfde als dat de band zich regelmatig terugtrekt in Frankrijk. "Het is heel fijn om je af te zonderen als je muziek schrijft, in the middle of nowhere is er gewoon geen afleiding. In ons huis in Frankrijk kunnen we de hele nacht herrie maken, verder is er niets te doen."

Optredens moet het publiek komende tijd nog niet verwachten. De band is momenteel een longlist en shortlist aan het maken van de op te nemen nummers. "Verder steken we alle tijd in het produceren van demo's, maar volgend jaar zullen we weer op de podia te bewonderen zijn."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12