Circus Paradiso tegen BTW-verhoging op Magneet Festival Circus Paradiso tegen BTW-verhoging op Magneet Festival

"BTW-verhoging messteek in de rug voor kunst en cultuur"

, Ingmar Griffioen

Circus Paradiso tegen BTW-verhoging op Magneet Festival

"BTW-verhoging messteek in de rug voor kunst en cultuur"

Ingmar Griffioen ,

Paradiso ageert op het Magneet Festival tegen de BTW-verhoging op de podiumkunsten. Met een driedaags programma in Circus Paradiso wil het podium "een statement maken tegen de BTW-verhoging van 6% naar 19% op entreekaartjes voor theatervoorstellingen en concerten die, samen met de kortingen op subsidies, een messteek in de rug zijn voor de kunst en cultuur."

"BTW-verhoging messteek in de rug voor kunst en cultuur"

Paradiso uit nogmaals de onvrede over de BTW-verhoging op de podiumkunsten. De Amsterdamse popzaal slaat de tenten op op het Magneet Festival, de circustenten welteverstaan. Met een driedaags programma in Circus Paradiso wil het podium "een statement maken tegen de BTW-verhoging van 6% naar 19% op entreekaartjes voor theatervoorstellingen en concerten die, samen met de kortingen op subsidies, een messteek in de rug zijn voor de kunst en cultuur."

"Alleen het zogenaamde ‘platte vermaak’ blijft ongestraft, nu de regering heeft besloten om de 6% BTW wél te handhaven op kaartjes voor de bioscoop en het circus", zo meldt Paradiso in de aankondiging op de site van het Amsterdamse festival.

De openlucht-circustent wordt gehuurd en geprogrammeerd door Paradiso, meldt het Magneetfestival. "De programmering is nog niet helemaal duidelijk, maar zoals het er nu uitziet worden het twee dagen met optredens en een dag film."

Het Magneet Festival vindt plaats van vrijdag 19 tot en met 21 augustus en van 26 tot en met 28 augustus. 3VOOR12 is ook aanwezig met een programma van dertien Hollandse Nieuwe acts.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12