Rapper Blaxtar tot eigen verbazing op album Kaizers Orchestra Rapper Blaxtar tot eigen verbazing op album Kaizers Orchestra

“Ik heb zelfs nooit een downloadbevestiging gehad”

, Erik Zwennes

Rapper Blaxtar tot eigen verbazing op album Kaizers Orchestra

“Ik heb zelfs nooit een downloadbevestiging gehad”

Erik Zwennes ,

Rapper Blaxtar is tot zijn eigen verbazing te horen op het nieuwe album van het Noorse Kaizers Orchestra. De artiest staat met een Nederlandse tekst op het nummer ‘En for orgelet, en for meg’. “Ik heb het resultaat nog niet gehoord.”

“Ik heb zelfs nooit een downloadbevestiging gehad”

De Nederlandse rapper Blaxtar is tot zijn eigen verbazing te horen op het nieuwe album van het Noorse Kaizers Orchestra. De artiest staat met een Nederlandse tekst op het nummer ‘En for orgelet, en for meg’.

“Ik heb het resultaat nog niet gehoord,” vertelt Blaxtar lachend aan de telefoon. “Je verrast me. Ik werd via mijn distributeur Rough Trade benaderd. Dat is tevens het label van Kaizers Orchestra. Ze wilden in een aantal landen met verschillende rappers een aparte single uitbrengen. Ik kende de groep nog niet en moest eerlijk gezegd denken aan Kytemans Orchestra. Het is een complete blind date; ik heb ze nog nooit ontmoet. Maar het is een tof nummer waarvan de kadans me direct pakte. In mijn vaste studio Morgan Avenue in Den Dolder heb ik de verse opgenomen. Deze heb ik opgestuurd, maar ik heb zelfs nooit meer een downloadbevestiging gehad. Het is al weer een aantal maanden geleden.”

Volgens Blaxtar was direct duidelijk dat hij in het Nederlands zou rappen. “Ik heb geleerd dat wanneer een track enkel voor de Nederlandse markt bedoeld is het geen zin heeft om in het Engels te rappen. Behalve bij Kyteman waarbij de hele plaat in het Engels en Frans is.” Blaxtar wilde uiteraard een tekst schrijven die past bij het refrein. Hij kreeg de Noorse tekst opgestuurd en is met Google Translate aan de slag gegaan. “Ik begreep daaruit dat het nummer gaat over een oud vrouwtje dat verdrietig is dat haar man is weggelopen met hun dochter. Ze schenkt twee drankjes in: één voor het orgel en één voor zichzelf. Ze is een beetje de weg kwijt. Mijn tekst heb ik weer via Google Translate naar de band gestuurd. Ze waren volgens mij wel enthousiast.”

Beluister nu de het nieuwe Kaizers Orchestra album Violeta Violeta (Vol. 1) inclusief de single ‘En for orgelet, en for meg’ met de verse van Blaxtar nu op de Luisterpaal. Op 26 maart spelen de Noren in Paradiso. Of Blaxtar ook meedoet? “Als ze me vragen en ik kan, lijkt me dat hartstikke leuk, ja. Kun je mij de single nog even sturen? Ik ben nu wel benieuwd.” In Duitsland is de single opgenomen met rapper Prinz Pi, in Zweden met ene Timbuktu.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12