Zanger Jayh op één in Suriname Zanger Jayh op één in Suriname

"Bekroning op mooie trip"

, Erik Zwennes

Zanger Jayh op één in Suriname

"Bekroning op mooie trip"

Erik Zwennes ,

De Amsterdamse mc en zanger Jayh, onder meer bekend van zijn optredens met Reverse & Adje, staat op één in de Surinaamse hitlijst Magic 10.

"Bekroning op mooie trip"

De Amsterdamse mc en zanger Jayh, onder meer bekend van zijn optredens met Reverse & Adje, staat op één in de Surinaamse hitlijst Magic 10 met het nummer Gek op Jou. De Surinaamse chart is vooral gebaseerd op airplay en verzoekjes.

Samen met zijn Surinaamse vriend Kolonel nam Jayh de track en video op in juli 2010. Het was een kers op de taart van een mooie vakantie en enkele optredens. In december werd Jayh weer teruggevraagd voor shows en werd de track gelanceerd. Het nummer is in eigen beheer opgenomen en uitgebracht en staat op naam van Kolonel. Jayh ziet zich geen grote Nederlandse release voor zich, maar wanneer Kolonel aankomende zomer naar Nederland komt, zal Jayh er wel wat promo mee doen. “Het is echt een ding dat hoorde bij die trip. Maar Kolonel wil graag ook wat in Nederland doen en het is natuurlijk heel leuk om dit als promotie te gebruiken.”

Achter de bijbehorende videoclip zit nog een mooi verhaal, zo legt hij uit. “De toenmalige miss Suriname zou mijn meisje spelen in de clip, maar zij kon ineens niet. Toen kwam ik in het hotel een man tegen die mij herkende en vertelde over Robin, een Nederlands clipmodel dat toevallig in Suriname was. Later bleek die man de hoofdrechercheur in de zaak Joran van der Sloot op Aruba. Zo’n verhaal dat te bizar is om zelf te verzinnen.”

Kolonel heeft zelf de clip gefinancierd en eventuele inkomsten zijn dan ook voor hem. Jayh legt uit dat dit vooral gezocht moet worden in gages uit optredens. “Dat is niet heel veel, maar de komende vier maanden zal hij wel elk weekend shows hebben. Daarnaast kun je met reclames voor hotels of politici ofzo nog wat bijverdienen daar. Artiesten hebben daar, net als hier vaak, een bijbaan. Kolonel heeft een bedrijf in feeststoelen; stoelen die je huurt voor feestjes inderdaad.”

Jayh hoorde het nieuws toen hij werd gebeld door een Surinaams nummer. Hij zat zelf in een radiouitzending en Kolonel bleek in Suriname eveneens midden in een uitzending te zitten. Een spontaan telefonisch interview lukte net niet, maar Jayh is zeer blij met het nieuws.

Jayh tijdens Top Notch Extravaganza

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12