Producer Nav brengt met soundtrack ode aan zijn vader Producer Nav brengt met soundtrack ode aan zijn vader

"We zaten midden in het project toen mijn vader overleed"

, Tamara Jansen

Producer Nav brengt met soundtrack ode aan zijn vader

"We zaten midden in het project toen mijn vader overleed"

Tamara Jansen ,

Na de tour met Typhoon, waar Alberto Arifi alias Nav, DJ is, werd het stil rond de producer. Nu is hij terug met een soundtrack, gemaakt voor een nieuwe voorstelling van het MC Theater, Topdog/Underdog.

"We zaten midden in het project toen mijn vader overleed"

Na de tour met Typhoon, waar Alberto Arifi alias Nav, DJ is, werd het stil rond de producer. Nu is hij terug met een soundtrack, gemaakt voor een nieuwe voorstelling van het MC Theater, Topdog/Underdog. Eind februari zal de voorstelling over het harde leven van de broers Booth en Lincoln in première gaan.
 
Brian Elstak, creatieveling en onderdeel van het team MC Productiehuis, heeft Nav destijds benaderd om een soundtrack te maken voor Topdog/Underdog: “Toen Brian mij vroeg, heb ik gelijk ja gezegd. Hij vond het een tof project voor mij en ik was toe aan een nieuwe uitdaging.”


“Er hebben veel mensen meegewerkt aan de soundtrack Bahtir”, vertelt Nav. “Brian heeft bijvoorbeeld ReaZun benaderd, die onder andere te horen is op Shot Me Down, waar nu ook een video van is. Verder hebben Omar Soulay, Afu Sensi en BLESS meegewerkt. Het is een heel gevarieerde plaat geworden, gevuld met echte hiphop en strakke beats. In de laatste twee nummers wordt ook gezongen.”

Nav heeft niet direct inspiratie gezocht bij de voorstelling. Hij heeft hem zelfs nog niet gezien. “Ik weet natuurlijk waar Topdog/Underdog over gaat, maar ik heb geen idee wat straks het resultaat zal zijn. 22 februari is de try-out en dan ga ik het allemaal zien. Shot Me Down wordt in ieder geval gebruikt in de voorstelling, maar of er ook nog andere nummers van de plaat te horen zijn weet ik nog niet.”

De soundtrack was af, maar er was nog geen bijpassende naam gevonden. Het was Brian Elstak die voorstelde om het Bahtir te noemen. Vernoemd naar de in juli overleden vader van Nav: “We zaten midden in het project toen mijn vader overleed. Een paar weken heb ik mij echt niet bezig gehouden met muziek. Ik had wel andere dingen aan mijn hoofd. Dat is ook niet zo gek. Daarna heb ik de draad opgepakt. Het heeft zeker invloed gehad op de nummers die ik gemaakt heb. Shot Me Down bijvoorbeeld, die heb ik na zijn overlijden gemaakt. Persoonlijk hoor ik er wel in terug dat ik de gebeurtenis aan het verwerken was. In het proces, het gevoel, de beat. Het is wat donker. Ik kan achteraf wel zeggen dat het een soort ode aan mijn vader is geworden. En daar ben ik heel trots op.”

De single Shot Me Down staat deze maand op de luisterpaal als onderdeel van Hollandse Nieuwe. De voorstelling gaat op 24 februari in première en is te zien in het MC Theater in Amsterdam. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12