Woost uit elkaar omdat ‘de ambities te ver uiteen lopen’ Woost uit elkaar omdat ‘de ambities te ver uiteen lopen’

Zanger Koen-Willem Toering ziet de stop eerder als een pauze dan een definitief eind

, Jochem Boom

Woost uit elkaar omdat ‘de ambities te ver uiteen lopen’

Zanger Koen-Willem Toering ziet de stop eerder als een pauze dan een definitief eind

Jochem Boom ,

De Tilburgse/Utrechtse band Woost stopt ermee. De groep raakte na de goed ontvangen laatste plaat 6 Minutes South verdeeld over de volgende stap. “De ene helft wilde graag doorpakken en de andere helft niet”, aldus zanger Koen-Willem Toering. “Als we dan toch door waren gegaan was het een stuurloos geheel geworden.”

Zanger Koen-Willem Toering ziet de stop eerder als een pauze dan een definitief eind

De Tilburgse/Utrechtse band Woost  heeft bekend gemaakt dat ze stoppen.  De band raakte na het succes van de laatste plaat 6 Minutes South verdeeld over de volgende stap. "De ene helft wilde graag doorpakken en de andere helft vond het niet nodig om het serieuzer aan te pakken", aldus zanger Koen-Willem Toering. "Als we dan toch door waren gegaan was het een stuurloos en onsamenhangend geheel geworden."

De band neemt dit besluit net nadat ze een topjaar achter de rug hebben.  Toering: "6 Minutes South is het best lopende album wat we hebben gemaakt. We hebben sinds de release veel op festivals en in de clubs gespeeld." Dat is voor Toering ook het hoogtepunt van tien jaar Woost. "Het was een fantastisch jaar, waarin we ontzettend veel hebben gedaan. Verder ben ik nog steeds trots op alle muziek die we de afgelopen tien jaar hebben uitgebracht."

Door nu te stoppen laat de band een grote kans liggen. Dat besef Toering ook: "Het succes van de vorige plaat is een open deur naar meer bekendheid, en op deze manier gooien we die deur keihard dicht." Maar ondanks dat benadrukt Toering dat de band in vrede uit elkaar gaat. "We zaten in een positieve vibe en hebben de afgelopen maanden zelfs al muziek geschreven voor een nieuwe plaat. Eigenlijk was de hele plaat er al in pre-productie. We stonden op het punt om de studio in te gaan. Gaandeweg hadden we het steeds vaker over hoe de band verder moest gaan na het succes van de laatste plaat en kwamen we erachter dat we niet meer op één lijn zaten."

Toering is er echter van overtuigd dat die nieuwe plaat er ooit wel een keer komt. "Het is denk ik geen definitieve stop. Waarschijnlijk willen we alle vier uiteindelijk wel weer verder met Woost. We spelen nu al tien jaar samen en we stoppen vooral omdat we er allemaal aan toe zijn om even iets anders te doen." Concrete projecten zijn er nu nog niet. Die zullen er echter ongetwijfeld komen. Toering: "We gaan allemaal zeker door met het maken van muziek, dat krijg je niet zomaar uit je systeem."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12