Voltt Loves Summer: 15.000 poncho’s en 1.000 paraplu’s liggen klaar Voltt Loves Summer: 15.000 poncho’s en 1.000 paraplu’s liggen klaar

Festival bereikt maximale capaciteit van 15.000 bezoekers

, Atze de Vrieze

Voltt Loves Summer: 15.000 poncho’s en 1.000 paraplu’s liggen klaar

Festival bereikt maximale capaciteit van 15.000 bezoekers

Atze de Vrieze ,

De zesde editie van technofestival Voltt Loves Summer is groter dan ooit en opnieuw uitverkocht. Maar er blijft ruimte voor subtiliteit en variatie, met de dubtechno van Scion en Tikiman en dubstep dj Scuba. Organisator Bart Skils blikt vooruit.

Festival bereikt maximale capaciteit van 15.000 bezoekers

Ook op de zesde editie van Voltt Loves Summer loont het om vroeg te komen. Het festival zal zaterdag 27 augustus zijn piek bereiken met techno-headliners als The Advent, Paul Ritch en Mathias Kaden. Maar wie met organisator Bart Skils praat, hoort dat de meeste liefde stiekem in het begin van de dag gestoken is. “Sommige festivals staan vol met dj’s die pieken en negentig minuten voor zichzelf draaien. Ik wil graag de dag door meegenomen worden, beginnen met rustige muziek.”

Traditioneel ligt die rustige muziek in de dubtechno hoek, al heeft Skils dit keer iets meer de breedte opgezocht. Zo staat dubstep dj Scuba op de line-up. “Ik heb hem twee keer horen draaien, hij flirt veel met techno in zijn sets”, zegt Skils. Voor hem staat de tandem Scion & Tikiman, uit de Basic Channel hoek. “Tikiman stond al heel lang op het lijstje, ik ben blij dat hij komt. We hopen dat hij na afloop van zijn set nog mee wil doen op het kleine podium bij restaurant Noorderlicht. Daar zal net als eerdere jaren oude dub en roots reggae gedraaid worden. We hebben dat podium dit jaar wat serieuzer aangepakt.”

De organisatie heeft een aantal aanpassingen gedaan op het terrein, dat volgens Skils nu op zijn effectiefst gebruikt wordt. “Er kunnen nu 15.000 mensen op, vorig jaar 12.500. Het festival is uitverkocht. We hebben nog eens goed gekeken en gezien dat een paar aanpassingen de indeling kunnen verbeteren. De ingang is anders geworden, op de X-Helling is een trap gebouwd, en we hebben een grotere tent. Dit is zo’n beetje de max, de hele NDSM werf wordt nu gebruikt.”

De afgelopen twee jaar kreeg Voltt Loves Summer veel regen te verduren. Ook dit jaar lijkt een bui onvermijdelijk, maar de organisatie is beter voorbereid dan voorheen. Niet alleen liggen 15.000 ponchos klaar om uitgedeeld te worden, er zijn ook 1.000 paraplu’s besteld. Opvallend, want die zijn doorgaans taboe op festivals. “We hebben nu afspraken gemaakt. Mensen mogen hun paraplu meenemen op het terrein, tenzij er een punt op zit die je als steekwapen kunt gebruiken. Maar de voorspelling is nu dat het beter wordt.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12