Vlammend rastafeest van Stephen Marley Vlammend rastafeest van Stephen Marley

Rastaman vibration, yeah, positive!

, door Christiaan Walraven, foto's Tim van Veen

Vlammend rastafeest van Stephen Marley

Rastaman vibration, yeah, positive!

door Christiaan Walraven, foto's Tim van Veen ,

Van de elf kinderen van Bob Marley moet Stephen toch wel het meest muzikale zijn. Hij heeft maarliefst vijf Grammy's gewonnen, was deel van Ziggy Marley & The Melody Makers, produceerde meerdere albums van zijn andere broer Damian en is ook nog eens een uitstekend performer onder zijn eigen naam. Zonder enige moeite zet hij met zijn grote Bob & Stephen Marley Show de Grolsch om in een vlammend rastafeest.

Rastaman vibration, yeah, positive!

Van de elf kinderen van Bob Marley moet Stephen toch wel het meest muzikale zijn. Hij heeft maarliefst vijf Grammy's gewonnen, was deel van Ziggy Marley & The Melody Makers, produceerde meerdere albums van zijn andere broer Damian en is ook nog eens een uitstekend performer onder zijn eigen naam. Zonder enige moeite zet hij met zijn grote Bob & Stephen Marley Show de Grolsch om in een vlammend rastafeest.CONCERT
Stephen Marley, Lowlands Grolsch, zaterdag 20 augustus 2011

MUZIEK
Nee hoor, geen verrassing uiteraard. Dit is reggae van de bovenste plank.

PLUS
Stephen Marley is een ras(ta)artiest in hart en nieren. Hij heeft een band bij elkaar gezocht van de allerbeste reggaemuzikanten ter wereld en bij de allereerste drumslag schudt Afrika door de Grolsch. Wanneer de achtergrondzangeressen opkomen is de wedstrijd al gelopen. De tent snoept uit de handen van de band en wanneer Stephen zelf zijn entree maakt barst hij uit zijn voegen. Met een aantal bekende nummers van zijn vader, zoals 'Three Little Birds', 'Buffalo Soldier' en 'Redemption Song' geeft hij het publiek precies waar het voor komt. Waarom zou hij ook anders?
 
MIN
Je zou kunnen zeggen dat het makkelijk scoren is met hits van zijn vader, maar zijn eigen nummers doen er vrijwel niet voor onder. Het nieuwe 'No Cigarette Smoking (In My Room)' doet het heel erg goed. Eigenlijk het enige minpuntje in de set is de halve minuut dat een jonge artiest mag meedoen met de show. Het voegt werkelijk niets toe.
 
CONCLUSIE
Stephen Marley rookt geen sigaretten. Hij rookt alleen het beste wat er in Nederland te krijgen is en biedt het beste dat er op reggaegebied geboden wordt. Het klopt allemaal precies, zonder concessies te doen aan de mate van improvisatie. Het is de droom van iedere reggaeartiest om een show als deze voor een publiek als dat van Lowlands te geven.
 
CIJFER:
8,5

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12