Tourblog: Shaking Godspeed van Hellevoetsluis naar Boedapest voor Sziget Tourblog: Shaking Godspeed van Hellevoetsluis naar Boedapest voor Sziget

Op tour met bier en de geur van groentesoep en natte scheten

, Ilja Vaags AKA The Gonzonian

Tourblog: Shaking Godspeed van Hellevoetsluis naar Boedapest voor Sziget

Op tour met bier en de geur van groentesoep en natte scheten

Ilja Vaags AKA The Gonzonian ,

De buitenlandse veroveringstour voert Shaking Godspeed via Duitsland naar Boedapest, voor het gigantische Sziget festival. Een gig, die de Achterhoekse rock 'n rollers wonnen in de VPRO Nederpopshow. Voor 3VOOR12 houden ze een tourblog bij. Over modder in Hellevoetsluis, scheten in de bus, een Donau boat party, goulash, meisjes met een unibrow, On The Road en een voorstelronde.

Op tour met bier en de geur van groentesoep en natte scheten

De buitenlandse veroveringstour voert Shaking Godspeed via Duitsland (waar ze onlangs nog openden voor Deep Purple) naar Boedapest, voor het gigantische Sziget festival. Een gig, die de Achterhoekse rock 'n rollers wonnen in de VPRO Nederpopshow. Voor 3VOOR12 hield Ilja Vaags AKA The Gonzonian een tourblog bij. Over modder in Hellevoetsluis, scheten in de bus, een Donau boat party, goulash, meisjes met een unibrow, On The Road en een voorstelronde.

Zaterdag 6 augustus: Van Hellevoetsluis naar Budapest

Natuurlijk wil je mee, op tour met de boys van Shaking Godspeed. Op naar Hongarije! Ritje naar Boedapest, 15 uurtjes, gezellig samen in de waggie! Lekker ouwehoeren, biertje d'r bij, scheetje hier, grapje daar. Toch?

Nou, als na 10 uur rijden buurman Wout van onder z'n arm een sterke soort van groentesoepgeur begint te verspreiden, dan begin je de resterende uren toch af te tellen. Op een gegeven moment zelfs de minuten. Wanneer reisgenoot/roadie Raymond dan als een kind zo blij gilt, juicht, ja; huilt van  vreugde wanneer hij eindelijk een wegwijzerbordje naar ons hostel ziet, dan is dat helemaal niet raar. Nee, dan juich ja na vijftien lange uren gewoon mee, bezweet,  doodmoe en met de geur van groentesoep en natte scheet in de neus.

De exotische trip naar Hongarije voor twee gigs op Sziget, en daarna nog twee in Duitsland ging gisterenavond van start. Maar niet voordat er nog een gig werd gedaan op het Hellevoetsluise Wallenpop. Open air was het, en het kwam met bakken uit de lucht. In het midden van de set klapte alle stroom eruit en viel alles voor een minuut stil. Dit droeg voor het bemodderde, afgezopen publiek enkel bij aan de feestvreugde.

Snel de bus ingepakt, en dan nog even een bord lauwe nasi, een biertje en een praatje met de vrienden van Peter Pan Speedrock. Bassist Bartmann leest ons grijnzend de les: "Nummers opdragen aan je favoriete Oost-Europese pornosterren slaat als een tang op een varken: die kerels daar doen net alsof ze niet weten waar je het over hebt."

Op moment van typen ligt iedereen uitgeteld op het stapelbed, met een schone onderbroek om de frisgedouchte billetjes. De goulash is heerlijk, alle meisjes zijn mooi en verdomd: de zon schijnt hier. Wát een avontuur, nu al!

Zondag 7 augustus: De Sziget Boat party
De promoter van de avond: 'If I came all the way from Holland to the Sziget festival I would set up my tent and have a beer and just sleep. I would'nt bother to get here to be honest...' Ja hij zegt het echt, en met een grijns ook nog. Wout: 'Thanks for the encouraging words dude!' We staan op een partyboat in de Donau, een geweldige locatie met een terras op het dek en een club in de buik van het schip. Prachtig podium, goed geluid, lekker gegeten. Maar goed, als ze zo gaan beginnen...

Wout en ik maken minuten voor showtime nog een ronde door het schip: 'If you want to see a great rock 'n roll band, be down there NOW'. De band begint, er staan zo'n vijftig schuchtere clubnichten en ik vervloek de helletocht hier naar toe, het sjouwen met de apparatuur over drie trappen en de meterslange gammele loopburg en de mineur waarin de avond straks zal verzanden. Maar oh wonder, na het eerste nummer staan er twintig jolige feestgangers bij, na het tweede nummer 100 (ik heb geen idee waar ze vandaan komen) en na drie kwartier klinkt er bakvisjesgegil, is heel Boedapest fan en gooit Maarten tóch zijn peperdure gloednieuwe bekkenset door zijn prachtige nieuwe vintage drumkit. Later zegt hij: 'Ik weet wel dat dat nergens op slaat…. Maar ken je dat gevoel dat je over een brug loopt en de drang krijgt je sleutels over de reling te gooien? Dáárom dus!'

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12