Tourblog Shaking Godspeed deel 2: Sziget! Tourblog Shaking Godspeed deel 2: Sziget!

Holland supporters, rondvliegende drumgear, kronkelende zangers en Prince

, Ilja Vaags AKA The Gonzonian

Tourblog Shaking Godspeed deel 2: Sziget!

Holland supporters, rondvliegende drumgear, kronkelende zangers en Prince

Ilja Vaags AKA The Gonzonian ,

De buitenlandse veroveringstour voert Shaking Godspeed via Duitsland naar Boedapest, voor het gigantische Sziget festival. Een gig, die de Achterhoekse rock 'n rollers wonnen in de VPRO Nederpopshow. Voor 3VOOR12 houden ze een tourblog bij. Deel 2: over Holland supporters, rondvliegende drumgear, over het podium kronkelende zangers en Prince.

Holland supporters, rondvliegende drumgear, kronkelende zangers en Prince

De buitenlandse veroveringstour voert Shaking Godspeed via Duitsland (waar ze onlangs nog openden voor Deep Purple) naar Boedapest, voor het gigantische Sziget festival. Een gig, die de Achterhoekse rock 'n rollers wonnen in de VPRO Nederpopshow. Voor 3VOOR12 hield Ilja Vaags AKA The Gonzonian een tourblog bij.

In deel 1 kon je al lezen over modder in Hellevoetsluis, scheten in de bus, een Donau boat party, goulash, meisjes met een unibrow, On The Road en de band zelf.

In deel 2 bestijgt de driekoppige rock 'n roll-machine het podium van Sziget! Over Holland supporters, rondvliegende drumgear, over het podium kronkelende zangers en Prince. In het Frans wordt Shaking Godspeed overigens als volgt aangekondigd: "Lauréats VPRO 3VOOR12. Party musique psychédélique bourrée de groove blues-rock instinctif." Weet je dat ook weer.

Dag 4 Sziget Festival

Het is zover! Het weer is heerlijk, het volk is op Day Zero nog fris en heeft er zin in. Ze roepen zelfs van 'Holland, Holland'. Tsjah...

Showtime, en de shit is zwáár aan mensen! Ik heb Shaking Godspeed nog nooit zo goed gezien: de energie wordt opgeroepen, het publiek meegezogen in de gekte en ze houden de aandacht vast, voor de volle drie kwartier. Dansen, springen, schreeuwen en dit alles eindigt in een apotheose van rondvliegend drumgear, Woutje kronkelend op de grond en het Elka baspedaal van Paul dat volledig over z'n nek gaat. Drummer Maarten - toch in de regel de coolheid zelve - is na de show blij als een kind: "Dit is waarvoor ik het doe, ja, ja, ja!" Hij huppelt er zelfs bij.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12