Terilekst, SpaceKees en Kleine Jay in de ban van een groen zakje Terilekst, SpaceKees en Kleine Jay in de ban van een groen zakje

SpaceKees & Terilekst herenigd in nummer over wiet

, Ingmar Griffioen

Terilekst, SpaceKees en Kleine Jay in de ban van een groen zakje

SpaceKees & Terilekst herenigd in nummer over wiet

Ingmar Griffioen ,

Voor het eerst sinds jaren hebben SpaceKees en Terilekst samen een nummer gemaakt. De komende dagen wordt een clip geschoten voor Groenzakje. "Het is een maand geleden spontaan ontstaan en iets wat ik er nu uit wil gooien", vertelt Terilekst. Ook de Bossche rapper Kleine Jay doet mee. Terilekst feat. SpaceKees & Kleine Jay komt naar verwachting over een week of drie uit, tegelijk met de clip.

SpaceKees & Terilekst herenigd in nummer over wiet

Voor het eerst sinds jaren hebben SpaceKees en Terilekst samen een nummer gemaakt. De komende dagen wordt een clip geschoten voor Groenzakje. "Het is een maand geleden spontaan ontstaan en iets wat ik er nu uit wil gooien", vertelt Dennis 'Terilekst' van der Meijden. Ook de Bossche rapper Kleine Jay doet mee. Terilekst feat. SpaceKees & Kleine Jay - Groenzakje zal naar verwachting over een week of drie uitkomen, tegelijk met de clip.

Groenzakje bevat voornamelijk verwijzingen naar wiet en hasj, geeft Terilekst toe. "Aangezien die boys bijna altijd stoned zijn en ik de perfecte beat voor een stonertrack vond in een verborgen folder, leek me dit wel wat. Maar de clip zit niet vol met die shit. Ik koop sporadisch nog wel een plakkie hasj, maar wil ook niet dat m'n zoontje (en heel veel andere kleine kinderen) nu al weten wat drugs is. Vandaar dat we iets totaal anders hebben gedaan. Het nummer gaat wel ergens over, maar tegelijkertijd gaat het ook nergens over... Uiteindelijk brengt Groenzakje wel mensen bij elkaar."

Gelegenheidsduo SpaceKees & Terilekst was jarenlang een item. In 2001 stonden ze in de Grote Prijs van Nederland-finale en in de zomer van 2005 kwam het album SpaceKees & Terilekst uit (Redrum Recordz) en schopte bijbehorende single Ik Wil Een Meisje het tot TMF Superclip. "Ik dacht laatst 'laat ik Kees weer eens bellen' voor het eerst in twee, drie jaar. Gewoon zomaar, beetje geluld over werkloos zijn en over mensen op de werkvloer die je vragen waarom je geen muziek aan het maken bent. Ik heb inmiddels weer werk en moet zo weer in klokken, dan weet je dat", grinnikt Terilekst.

SpaceKees vond het ook wel een gezellig plan en nam Kleine Jay mee. Terilekst: "Ik had niet verwacht dat er ook gerapt zou worden, dacht dat we zouden hangen. Voor Smoelwerk, voor 10 jaar HIJS, hebben we in 2009 nog Vreemde Vogels gemaakt. Die kwam wat geforceerd tot stand. Dit nummer is heel spontaan ontstaan en heeft verses die op elkaar slaan." Meer wil Terilekst er nog niet over kwijt. Wel laat de producer weten nog meer tracks met andere rappers/featurings te hebben liggen en dat er een instrumentaal album in de maak is.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12