Swing Zazou voor de Caro Emerald-liefhebber Swing Zazou voor de Caro Emerald-liefhebber

Brits swingcollectief gekunsteld en truttig

, tekst en foto's Pieter van Hoogdalem

Swing Zazou voor de Caro Emerald-liefhebber

Brits swingcollectief gekunsteld en truttig

tekst en foto's Pieter van Hoogdalem ,

Na de eerste noten is het duidelijk dat de muziek van Swing Zazou in precies hetzelfde straatje past als die van Caro Emerald. Dit is duidelijk een groep die inspeelt op de hype van de jaren dertig swing die momenteel vooral heerst in thuisland Groot-Brittanniƫ.

Brits swingcollectief gekunsteld en truttig

Na de eerste noten is het duidelijk dat de muziek van Swing Zazou in precies hetzelfde straatje past als die van Caro Emerald. Dit is duidelijk een groep die inspeelt op de hype van de jaren dertig swing die momenteel vooral heerst in thuisland Groot-Brittannië.


CONCERT
Swing Zazou, Lowlands Lima, zaterdag 20 augustus 2011


MUZIEK
Jaren dertig dixieland swing met beats.


PLUS
Swing Zazou maakt uitsluitend goedgeluimde liedjes met een hoofdrol voor de zanger/klarinettist en de zangeres/violiste. De groep is ook getooid in kleding uit die periode en weet een vrolijk sfeertje te creëren voor op de dansvloer. Het publiek is in grote aantallen toegestroomd en is duidelijk gekomen om te dansen bij deze dagafsluiter van het Lima-podium. De band mag zelfs een toegift spelen.


MIN
De liedjes zijn wel erg eenvormig met steeds dezelfde beats en weinig spannende sounds van de dj. En het is jammer dat de unisono partijen van viool en klarinet tegen het einde vrij vals klinken. De toegestroomde massa lijkt het niet te deren, maar de uitstraling van de groep komt wel erg gekunsteld en truttig over.


CONCLUSIE
Het geheel komt over als een wel heel erg bedacht concept en bij vrijwel elk intro, met steeds weer dezelfde beat, denk je weer aan eerdergenoemde Caro.


CIJFER:
5

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12