Schaapjes tellen met Lamb Schaapjes tellen met Lamb

En het begon nog wel zo flitsend

, door Erik Zwennes, foto's Jelmer de Haas

Schaapjes tellen met Lamb

En het begon nog wel zo flitsend

door Erik Zwennes, foto's Jelmer de Haas ,

Flauw hë, woordgrapjes met de bandnaam. Maar Lamb vraagt er ook een beetje om. Met Lou in dezelfde jurk als tien jaar geleden en Andy nog steeds zo jongensachtig ophitsend. Zonde, want er zat meer in.

En het begon nog wel zo flitsend

Flauw hë, woordgrapjes met de bandnaam. Maar Lamb vraagt er ook een beetje om. Met Lou in dezelfde jurk als tien jaar geleden en Andy nog steeds zo jongensachtig ophitsend. Zonde, want er zat meer in.

CONCERT
Lamb, Lowlands Bravo Stage, zondag 21 augustus 2011

MUZIEK
Het Britse electro-breakbeat-liedjes-duo Lamb is na een korte pauze weer bij elkaar. Ze brachten een aardig nieuw album uit en toeren weer. Op het album ‘5’ doen Andy Barlow en Lou Rhodes niet veel nieuws, maar gaan ze verder waar ze in 2003 met Between Darkness and Wonder eindigden.

PLUS
> “Amsterdam is altijd te gek, euhm Holland”
< ”Ik zei nog tegen ‘r dat ze niet Amsterdam moest zeggen”
> ”Ik zei geen Amsterdam”
> ”Hahaha”

Wat een ontspannen band staat er op het podium. Ze grappen met elkaar en het publiek. Genieten van de reacties en storten zich vol op de zestig minuten die ze hebben om de tent om te krijgen. Dat lukt ze heel aardig, vooral in de eerste helft van de set. De drie sterkste nummers van de nieuwe plaat ‘5’ en ouwtjes 'Little Things' en 'Gabriel' klinken fris en missen hun uitwerking niet. Het slot met oude hits 'Gorecki' en 'Trans Fatty Acid' trouwens ook niet. Met een prachtige lichtshow, een innemende Lou Rhodes en een enorm goed geluid laat de band zien nog prima mee te kunnen met jongere acts in het genre.

MIN
Maar er zijn kanttekeningen. Want naast die drie goede nummers staat de nieuwe plaat bol van vullers, halve liedjes en mislukte probeersels. Het nummer 'Wise Enough' bijvoorbeeld heeft meer met Enya te maken dan met hun scherpe breakbeats uit de jaren ‘90. De tweede helft van de set kakt enorm in. Op de Lowlands vrijdag overkomelijk, maar richting de zondagavond is het geeuwen geblazen. 

CONCLUSIE
Tegen het einde gaat het zogezegd nog even los. 'Gorecki' krijgt weinig extra’s maar blijft gewoon een sterke song. Daarna durft producer Andy Barlow knetterende noise de tent in te gooien en voegt de bassist eindelijk werkelijk wat toe. Maar dat was het dan ook wel. Lamb is leuk uit nostalgische overwegingen, maar heeft de afgelopen jaren te veel frisse concurrentie gekregen om echt nog te imponeren.

CIJFER:
6,5

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12