Rondreizend muziekfestival Popronde groeit door Rondreizend muziekfestival Popronde groeit door

Programma's eerste steden online en verzamelaar op de Luisterpaal

, Redactie 3VOOR12

Rondreizend muziekfestival Popronde groeit door

Programma's eerste steden online en verzamelaar op de Luisterpaal

Redactie 3VOOR12 ,

Dit jaar groeit rondreizend muziekfestival Popronde weer door. De vorige editie vond nog plaats in 24 steden, dat zijn er dit jaar drie meer. Bovendien zijn de rondes per stad groter, in steden als Arnhem en Rotterdam is het aantal optredens zelfs verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Nog altijd bestaat de selectie uit 100 bands. Daar zitten 47 Hollandse Nieuwe-acts tussen.

Programma's eerste steden online en verzamelaar op de Luisterpaal

Dit jaar groeit rondreizend muziekfestival Popronde weer door. De vorige editie vond nog plaats in 24 steden, dat zijn er dit jaar drie meer. Bovendien zijn de rondes per stad groter, in steden als Arnhem en Rotterdam is het aantal optredens zelfs verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Respectievelijk vinden daar 51 en 48 optredens plaats. Vooralsnog belooft Nijmegen de grootste stad te worden, met maar liefst 68 shows op 9 september. In de laatste steden is het programma nog niet rond, nog altijd bestaat de selectie uit 100 bands. Daar zitten 47 Hollandse Nieuwe-acts tussen.

Mischa van den Ouweland, verantwoordelijk voor de programmering, legt uit: "Al jaren trekt het festival veel publiek. Dit jaar zijn er door groeiende bekendheid in iedere stad meer participerende locaties en per locatie worden er meer bands geboekt." Van den Ouweland geeft aan eerder huiverig te zijn over de groei, aangezien het zou kunnen leiden tot halflege kroegen, "maar het vorig jaar erg gegroeide Amersfoort heeft het tegendeel bewezen."

De Popronde is voor een groot deel afhankelijk van subsidies vanuit de gemeentes. Door het verdwijnen van andere fondsen verwacht de Popronde dat vanaf 2013 meer culturele instanties aanspraak zullen maken op de gemeentes. De mogelijkheid is dan ook aanwezig dat de Popronde in de toekomst minder subsidie zal ontvangen. Dat wordt volgens Van den Ouweland opgevangen door kosten zo laag mogelijk te houden en via andere wegen meer inkomsten te genereren.

In de eerste steden zijn de Hollandse Nieuwe-podia reeds bekend:
9-9 Nijmegen: Merleyn
10-9 Zwolle: Popfront
15-9 Amsterdam: Pacific Parc
16-9 Rotterdam: Centrum Beeldende Kunst
22-9 Apeldoorn: Gigant
23-9 Maastricht: De Alm
24-9 Deventer: De Elegast
29-9 Delft: Koornbeurs
30-9 Emmen: Pierrot/De Fransche Kroon
1-10 Almere: De Kunstlinie

In samenwerking met de Popronde host 3VOOR12 voor de tweede maal in iedere deelnemende stad een Hollandse Nieuwe-podium, waar louter acts zullen spelen die op de Hollandse Nieuwe-compilaties hebben gestaan. Op de Luisterpaal is nu een speciale Popronde 2011-verzamelaar te beluisteren. Op deze podia zijn 31 acts Vanaf aanvang van het festival zal 3VOOR12 wekelijks de Popronde-steden en Hollandse Nieuwe-podia aandoen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12