Rico en Kubus stoeien met 'lijpe hologrammen' in Hedon Rico en Kubus stoeien met 'lijpe hologrammen' in Hedon

Releaseparty wordt visueel spektakel met 3D animaties

, Ingmar Griffioen

Rico en Kubus stoeien met 'lijpe hologrammen' in Hedon

Releaseparty wordt visueel spektakel met 3D animaties

Ingmar Griffioen ,

Een visuele spektakelshow met 3D animaties en hologrammen. Dat is wat je kan verwachten tijdens de twee cd-presentaties van Kubus & Rico in Hedon, Zwolle. De nieuwste technieken worden daar op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober ingezet voor de releaseparty van DMT. "Het wordt live ook één lange muziektrip", voorspelt Rico.

Releaseparty wordt visueel spektakel met 3D animaties

Een visuele spektakelshow met 3D animaties en hologrammen. Dat is wat je kan verwachten tijdens de twee cd-presentaties van Kubus & Rico in Hedon, Zwolle. De nieuwste technieken worden daar op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober ingezet voor de releaseparty van DMT (De Muziek Trip). "Het wordt live ook één lange muziektrip", voorspelt Rico.

Poppodium Hedon kreeg onlangs te horen dat een verhuizing er niet in zit, maar een uitbreiding op de huidige locatie wel. Eerder was al subsidie toegezegd voor het laten ontwikkelen van de nieuwe visuele technieken. Voor deze show is nauw samengewerkt met de Zwolse producer en mc, die als voorbeeld naar Gorillaz verwijzen. Kubus: "Dan zie je die mennekes echt op het podium staan, je kunt er omheen kijken. Dat is het ding." Niet dat we in Hedon vier Kubussen en vier Rico's voorgeschoteld krijgen. "Nee, maar wel drie Kubussen en drie Rico's", grapt Kubus.

"Gewoon echte effecten. Het worden projecties met hele lijpe beelden bij het album en 3D om ons heen", legt Kubus uit. "Beter kan ik het nog niet onder woorden brengen, maar ik weet dat het heel vet gaat worden. Het echte werk kunnen we pas zien de dag voor de show en dan gaan we het ook repeteren." De show is volgens Rico en Kubus ontwikkeld met de muziek en het artwork in gedachten. Het artwork zal uiteraard terugkomen in het optreden, dat een uur gaat duren, een kwartier langer dan de plaat. Niettemin zal er volgens Rico weinig ruimte zijn voor oud materiaal. "Dat past er ook niet bij."

Het visuele spektakel zal tijdens de clubrtour niet terugkeren. Kubus: "Dat is niet rendabel, dan moeten kaartjes 150 euro gaan kosten." De presentatie moest van de heren in Hedon plaatsvinden. Rico: "Sowieso, dat is veel toffer in de thuisbasis." Er komen geen speciale gasten opdraven, uitgezonderd Sticks die net als op het album live meedoet in het nummer Opties. Door de visuele extraatjes moest de capaciteit van Hedon teruggebracht worden. Om dat op te vangen, én omdat de show op 2 september zo rap uitverkocht, is er een tweede show op zaterdag 3 september. Daar zijn nu nog wel kaarten voor.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12