Raad van Advies: Bestuur SJU handelde 'in klaarblijkelijke paniek' Raad van Advies: Bestuur SJU handelde 'in klaarblijkelijke paniek'

Bestuur Utrecht jazzpodium ziet doorstart niet zitten

, Atze de Vrieze

Raad van Advies: Bestuur SJU handelde 'in klaarblijkelijke paniek'

Bestuur Utrecht jazzpodium ziet doorstart niet zitten

Atze de Vrieze ,

Het bestuur van jazzpodium SJU in Utrecht ziet een doorstart niet zitten, ondanks aandringen van de recent opgerichte vereniging U-Jazz.

Bestuur Utrecht jazzpodium ziet doorstart niet zitten

Het bestuur van jazzpodium SJU in Utrecht ziet een doorstart niet zitten, ondanks aandringen van de recent opgerichte vereniging U-Jazz en de Raad van Advies. Dat meldt De Utrechtse Internet Courant. De belangenclub is het oneens met de plotselinge sluiting van het jazzpodium aan de Varkenmarkt. De jazzprogrammering gaat op in Vredenburg en uiteindelijk in het Muziekpaleis. De Raad van Advies van SJU richt zich nu middels een brief tot de gemeente Utrecht. Het SJU-bestuur handelde ‘zonder enig begrip voor de organisatie waarvoor ze de verantwoordelijkheid draagt’, aldus woordvoerder Tjitze Vogel in de brief. Hij stelt dat het bestuur ‘in klaarblijkelijke paniek een beslissingstraject ingegaan’ is.

“Er is, zoals u vermoedelijk weet, een tegenbeweging. De vereniging U-jazz is recentelijk opgericht en bestaat uit een behoorlijk aantal betrokkenen die willen investeren in het voortbestaan van het podium. De mensen die bij het bestuur "onder de radar" waren en van wie de perspectieven en mogelijkheden ook geen rol gespeeld hebben bij de besluitvorming. Het menselijk kapitaal van de SJU. Vanuit U-jazz is er overleg geweest met het SJU-bestuur. Dat heeft naar wij hoorden vooralsnog niet tot een samenwerkingsbasis geleid, met name omdat het bestuur op geen wijze van haar voorgenomen traject wilde afwijken.”

Hij gaat verder: “In onze visie zijn de beslissingen van het bestuur in strijd met de doelstellingen van de stichting. Het feit dat ze het grootste deel van de SJU als organisatie en netwerk ongezien laten geeft al aan dat wezenlijke elementen in de besluitvorming hebben ontbroken. Juist die elementen kunnen ook tot andere oplossingen leiden en de onherroepelijke schade die de plannen van het bestuur aan het Utrechtse actieve muziekleven aanrichten voorkomen.”

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12