Nieuw op 3VOOR12RADIO: Ben Howard, De Staat en Foster The People Nieuw op 3VOOR12RADIO: Ben Howard, De Staat en Foster The People

Kasabian Single van de Week

, Jochem Boom

Nieuw op 3VOOR12RADIO: Ben Howard, De Staat en Foster The People

Kasabian Single van de Week

Jochem Boom ,

Vier nieuwe tracks op de 3VOOR12RADIO Playlist deze week: Kasabian, Ben Howard, De Staat en Foster The People. Daarvan is Days Are Forgotten van Kasabian de Single van de Week.

Kasabian Single van de Week

Vier nieuwe tracks op de 3VOOR12RADIO Playlist deze week: Kasabian, Ben Howard, De Staat en Foster The People. Daarvan is Kasabian met Days Are Forgotten deze week de Single van de Week.

3VOOR12 Single van de Week:

Kasabian - Days Are Forgotten
De nieuwe single van Kasabian is de opvolger van Switchblade Smiles. Beide singles staan op het aanstaande album Velociraptor! dat 19 september zal verschijnen. De vierde plaat van de Britten geproduceerd door Dan the Automator, bekend van zijn werk met Miles Kane, Gorillaz en Mike Patton (Faith No More). De band voorspelt een 'jukeboxalbum vol met potentiële hits'.

Verder nieuw op de playlist:

Ben Howard - The Wolves (Universal)
The Wolves is de eerste single van het in oktober te verschijnen debuutalbum Every Kingdom van Ben Howard. De Britse singer-songwriter speelde het afgelopen jaar al een aantal keer in Nederland en wordt keer op keer goed ontvangen. Hij speelde onder andere op Motel Mozaique, Eurosonic en Into The Great Wide Open. 3VOOR12 redacteur Ingmar Griffioen schreef: 'De Brit brengt het charmant, maakt zachtjes een paar grappen die naast het publiek en passant ook zijn bandleden ontwapenen. De sfeer in de band is erg goed, dat voel je en dat slaat ook over naar de zaal.'
De Staat - I'm A Rat (Mascot)
Frontman Torre Florim en bassist Jop van Summeren gaven op Eurosonic/Noorderslag dit jaar al een mooie akoestische versie van dit nummer ten beste. I'm A Rat is een typische De Staat compositie: stuwend, hoekig, ritmisch ijzersterk, met hoge vocalen en samengesmeed tot een opwindende song. Hoog tijd dat dit Nijmeegse staaltje tot de playlist doordrong.

Foster The People - Helena Beat (Sony)
Helena Beat is de opener van hun debuutplaat Torches en is na Pumped Up Kicks de tweede single van Foster The People. Helena Beat laat perfect horen wat de band voor muziek maakt. Het is veelzijdige en lichtvoetige pop met dansbare ritmes en ouderwets klinkende synthesizers.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12