Mysteryland 2011: hipdubdiscolectro in de mix en op stage Mysteryland 2011: hipdubdiscolectro in de mix en op stage

Palmbomen, Tom Trago, Abstract, Zo Moeilijk…

, Erik Zwennes

Mysteryland 2011: hipdubdiscolectro in de mix en op stage

Palmbomen, Tom Trago, Abstract, Zo Moeilijk…

Erik Zwennes ,

Het noodweer zorgt vandaag voor flinke problemen op Mysteryland. Auto's moeten uit de modder van het parkeerterrein getrokken worden, er is gezeur met treinen, op de snelwegen en dan zijn ook nog eens vluchten van artiesten vertraagd. Maar de flexibele bezoeker heeft daar eigenlijk nauwelijks last van. Feest is het toch wel.

Palmbomen, Tom Trago, Abstract, Zo Moeilijk…

Het noodweer zorgt vandaag voor flinke problemen op Mysteryland. Auto's moeten uit de modder van het parkeerterrein getrokken worden, er is gezeur met treinen, op de snelwegen en dan zijn ook nog eens vluchten van artiesten vertraagd. Het zorgt er voor dat blokkenschema's flink in de soep lopen. Voor de organisatie en de onderzoekende bezoeker vervelend, voor de fans van genre-muziek en de diverse individuele feest-organisatoren eigenlijk wel prima. Want zonder programma zul je om niets te missen bij die ene tent moeten blijven. Onder meer de disco- en hiphop-tent varen er vandaag goed bij.

In de Dog Day Disco tent is het stampvol bij de dj-set van Palmbomen. Nu is zijn ster rijzende, maar de zoveelste bui helpt ook een handje. De als Kai Hugo geboren Nederlander draait een vrolijk stuwende pop-discoset. Na een aantal minuten kent hij zijn publiek en gooit hij met een aantal hits. Tiga's Hot in Here bijvoorbeeld, en niet geheel toevallig ziet de disco-tent er uit als in de videoclip van het origineel van rapper Nelly. Doe Maar krijgt een house-saus en gaat over in Cassius. Major Lazer wordt gemixt met Daft Punk. MGMT met schurende electro, Rage Against the Machine gaat in de electromix waarna de set weer de diepte in gaat met prettig vieze filterhouse. Twee meisjes in stewardess outfit doen kekke dansjes. De lappendeken van Palmbomen is niet heel ingenieus in elkaar genaaid, maar hij werkt en is lekker warm. Tom Trago begint een uur later, maar voortvarend. Het is gelijk wat coherenter en meer uptempo waardoor de tent voller loopt en harder danst. Maar we moeten door, er zou ergens een liveact moeten beginnen.

Helaas is hiphopgroep HydroBoyz uit Amsterdam al bijna afgelopen, de SFFRMKRS-tent staat goed vol. DJ Cream draait de set naar huis met happy hardcore klassiekers van onder meer Paul Elstak en Charlie Lownoise & Mental Theo. De overgang naar DJ Abstract is hard, maar daar maalt hij niet om. Hij smijt met enkel hits van onder meer Jay-Z, Timbaland, Neptunes, M.I.A, Ski Leraar Bruin Money Gang, Major Lazer, Partysquad, Katy B, Wocka Flocka, Sloddervosgang. Mc Akwasi van Zwart Licht brult het geheel aan elkaar. Hij rapt een eigen track mee, roept op om los te gaan, schenkt cognac en krijgt de goed gevulde tent los. Ook DJ Turne die Abstract opvolgt draait enkel de bekende hits. Zou het nodig zijn op een festival waar hiphop nog een ondergeschoven kindje is? Na nog een uur Snoop Dogg, Fat Joe, Big Boi of Missy Elliott is de tent behoorlijk leeg. De doorgebroken zon zal hier ook zeker mee te maken hebben.

Gevolg is wel dat Zo Moeilijk voor amper tweehonderd man staat. Eerlijk is eerlijk, ondanks een goede show wordt het zeker niet drukker. Untouchable, Kleermakers, het zijn dikke tracks en het geluid is heel aardig. De heren doen hun best, maar krijgen enkel een handvol fans echt mee. Rosco haalt zijn broertje Kabel er nog bij. Een klein hoogtepuntje ontstaat alsnog wanneer Akwasi zijn refrein op Codes komt doen. Na vijf nummers houden ze het voor gezien. Helaas haalt Kleine Viezerik zijn stagetijd niet en is het, door het ontbreken van 3G op het terrein, onmogelijk om bijvoorbeeld via Twitter op de hoogte te blijven van nieuwe stage tijden. Helaas.

Meer foto's volgen later...

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12