Mysteryland 2011: De live-acts vallen in het water Mysteryland 2011: De live-acts vallen in het water

Nobody Beats The Drum, Tensnake, Modeselektor, Fellow...

, Christiaan Walraven

Mysteryland 2011: De live-acts vallen in het water

Nobody Beats The Drum, Tensnake, Modeselektor, Fellow...

Christiaan Walraven ,

Traditioneel gezien is Mysteryland geen festival met veel live muziek, maar met de opmars van de live-sets moet ook zij er aan geloven. Met Nobody Beats The Drum, Tensnake, Modeselektor en Fellow staat er toch een mooi rijtje namen op het affiche die bekend staan om de interessante liveshow.

Nobody Beats The Drum, Tensnake, Modeselektor, Fellow...

Traditioneel gezien is Mysteryland geen festival met veel live muziek, maar met de opmars van de live-sets moet ook zij er aan geloven. Met Nobody Beats The Drum, Tensnake, Modeselektor en Fellow staat er toch een mooi rijtje namen op het affiche die bekend staan om de interessante liveshow.

Bij Oi! Vs. Vage Gasten staat het al goed vol voor Henzel & Disco Nova, maar wanneer Nobody Beats The Drum opkomt komt er nog eens een stroom nieuwe mensen bij. De drie mannen hebben de afgelopen jaren gebouwd aan een torenhoge livereputatie, maar vandaag hebben ze niet de synthesisers, draaitafels en beamers die ze normaal hebben. De gear staat namelijk verderop vast in de menigte. Daar was even niet aan gedacht door de organisatie. De dj-set begint dan ook met slechts twee van de drie leden. Toch krijgen ze binnen twee nummers de tent op zijn kop en vliegen de crowdsurfers in het rond. Met eigen nummers, remixes en bijzonder sterk mixwerk van dj $jammie The Money wordt het uur makkelijk gevuld, maar het is allemaal toch nog een stuk imposanter wanneer de volledige set-up op het podium staat.

Ook Tensnake liet eerder zien een goede liveshow te hebben. Vorige week op Lowlands schreef collega Rene Passet nog over de visuals, maar die zijn vandaag niet meegekomen. Het Dog Day Disco podium biedt hier geen plaats voor, maar ook zonder deze toevoeging maakt de Hamburgse dj veel indruk. Zijn discoset is zeer gevarieerd en heeft een fantastische spanningsboog. Helaas lokt het oprukkende zonnetje een deel van het publiek uit de tent en beukt Boys Noize er op de rustigere stukken zonder pardon doorheen. Toch weet Tensnake de spanning vast te houden voor het halfvolle zaaltje en bouwt hij overstoord toe naar zijn hit Coma Cat. Als aan het einde van de set een groepje travestieten het podium opklimt en wild begint te dansen is het duidelijk: Tensnake heeft een van de beste sets van het festival neer.

Als special guest op het Boysnoize Records podium staat Modeselektor . Zij hebben wel een tweetal beamers mee kunnen nemen en starten een veelbelovende set, maar als na tien minuten de twee Berlijners live gaan zingen en het een echte liveset lijkt te gaan worden, valt de stroom uit. Er volgt een fluitconcert en mensen verlaten de tent, maar Modeselektor gaat door. Nog eens tien minuten later gebeurt hetzelfde en verlaat vrijwel iedereen de twee Duitsers. Geirriteerd vragen de mannen om een technicus, maar die is helaas niet in de buurt. Ze komen niet meer terug. Twintig minuten Modeselektor is alles wat Mysteryland krijgt. Aan Housemeister en Boys Noize om de overgebleven zeventig minuten te vullen.

Voor het laatste uurtje van Mysteryland staat Fellow op het Few Kids On The Block podium. Hij heeft een drummer, een percussionist, acht dansers en een hele hoop confetti meegenomen, maar het publiek ziet hem niet staan. Er ligt veel blubber voor het podium en slechts elf mensen weten de weg naar het podium te vinden. Precies evenveel als hij zelf had meegebracht dus. Doodzonde, want hij zet een zeer vermakelijke Carribische electroset neer en zijn entourage klimt maar al te graag in de palen van de tent. De Arubaanse Nederlander heeft niet voor niets Diplo op zijn releasefeest gehad, maar Mysteryland moet er niets van hebben.

Nee, Mysteryland is duidelijk nog steeds niet het festival van de live acts. Het festival trekt nog niet het brede publiek aan waar de organisatie gezien de brede programmering op lijkt in te zetten. Maar ook de organisatie zelf lijkt er nog niet volledig klaar voor, gezien er van de vier liveacts twee sneuvelen. Hopelijk hebben we volgend jaar meer geluk, want als alles werkt is er ook voor een veel breder publiek genoeg te snoepen op Mysteryland.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12