Lowlands: wie is Mr Tïtty Twïster? Lowlands: wie is Mr Tïtty Twïster?

Nieuwe tent omringd door mysterieuze benzinedampen

, Atze de Vrieze

Lowlands: wie is Mr Tïtty Twïster?

Nieuwe tent omringd door mysterieuze benzinedampen

Atze de Vrieze ,

Lowlands is weer een fenomeen rijker: de Tïtty Twïster. Achter de Bravo staat nog een tent. Overdag houden schrijvers er hun voordracht, maar ’s avonds wentelen rondborstige dames er hun lijven om palen. Een mysterieus gebeuren, geleid door ene Horst The German, een showhost die het woord pussy in elke taal kent. Maar wie is die vent, wie is Mr Tïtty Twïster?

Nieuwe tent omringd door mysterieuze benzinedampen

Lowlands is weer een fenomeen rijker: de Tïtty Twïster. Achter de Bravo staat nog een tent. Overdag houden schrijvers er hun voordracht, maar ’s avonds wentelen rondborstige dames er hun lijven om palen, onder het gelal van een hardrock karaoke. Een mysterieus gebeuren, geleid door ene Horst The German, een showhost die het woord pussy in elke taal kent. Maar wie is die vent, wie is Mr Tïtty Twïster? Organisator MOJO wil er niet al te veel over kwijt. “Het is iemand die jullie kennen”, zegt woordvoerder Bente Bollmann. “Iemand die je niet verwacht. Maar verder moeten mensen het vooral zelf komen zien.”

Een beetje verder kijken leert dat de oorspong van de Tïtty Twïster ligt in From Dusk Till Dawn, die zombie-trash film van Robert Rodriguez en Quentin Tarantino uit 1995. De hoofdpersonen in die film – bankrovers George Clooney en Quentin Tarantino - belanden in een striptent met die naam. Geleid door, inderdaad, ene Horst the German. Na middernacht veranderen alle aanwezigen in de zaak in bloeddorstige vampieren, met een slasherfest tot gevolg.

Ideale kandidaat voor de rol: Denvis. De Helmondse zanger heeft meer rock ’n roll in zijn bloed dan wie dan ook en heeft vermoedelijk elke titty bar van Europa van binnen gezien. Plus: hij is een geboren marktkoopman. Denvis klinkt wat brakjes, en zo hoort het ook op dinsdagmiddag. “Het is net weekend geweest”, zegt hij. “Nee, met de Tïtty Twïster heb ik niks te maken. I’ve had my fair share, maar ik zorg voor het decor van die tent overdag. Ik zet de katheder klaar voor een schrijver die komt voorlezen, zeg maar. Wat er ’s nachts gebeurt weet ik niet. Ik zou het eens aan Joost van Bellen vragen.”

Ah, Joost van Bellen, discogoeroe die niet vies is van een beetje theater op zijn eigen feestjes. De veteraan die in 2009 al eens betrokken was bij een Halloween feestje in Tarantino-stijl in de Westerunie in Amsterdam. Dat feest, georganiseerd door Ex Pornstar, had ook een zaal die Titty Twister heette. “In de Titty Twister”, zo luidde destijds de ronkende promotekst, “wordt je in het donker beslopen door Kostas Hom, The Beasty Girls en misschien wel de engste engerd van allemaal: Egbert Jan Weeber.” Joost van Bellen dus. Toch? “Ik weet van niets”, zegt Van Bellen, net bijgekomen van zijn marathon op het Solar Festival. “Tïtty Twïster, dat is toch die rocktent op Lowlands? Ik doe de Lowlands rave op zaterdagavond, als Dj Kenny Harder.”

Wie is Mr Tïtty Twïster, de man die dromen uit laat komen? Het blijft voorlopig nog even een raadsel. Er is maar één manier om er achter te komen.
 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12