Le Butcherettes maakt bijna gehakt van de Charlie Le Butcherettes maakt bijna gehakt van de Charlie

Krijsende Gender Bender gaat tot het uiterste

, door Timo Pisart, foto's Jelmer de Haas

Le Butcherettes maakt bijna gehakt van de Charlie

Krijsende Gender Bender gaat tot het uiterste

door Timo Pisart, foto's Jelmer de Haas ,

Wanneer Teri Gender Bender 'you're afraid to love me' zingt, is die angst volkomen begrijpelijk. Het frêle meisje met rode lippenstift en een retro jurkje op het Charlie-podium ís niet lieflijk.

Krijsende Gender Bender gaat tot het uiterste

Wanneer Teri Gender Bender 'you're afraid to love me' zingt, is die angst volkomen begrijpelijk. Het frêle meisje met rode lippenstift en een retro jurkje op het Charlie-podium ís niet lieflijk. Ze blaft, spuugt, gilt, gromt, krijst en slaat de microfoon tegen haar hoofd. Een angstaanjagend schouwspel.

CONCERT
Le Butcherettes, Lowlands Charlie, zondag 21 augustus 2011

MUZIEK
Noisy punkrock uit de koker van de krijsende Mexicaanse schone Teri Gender Bender op wisselend zwaar overstuurde piano en al even vervormde gitaar, ondersteund door een duivelse bassist en terugspugende drummer. Hun tweede plaat Sin Sin Sin werd geproduceerd door Omar Rodríguez-López van The Mars Volta en staat vol ingekapselde gekte.

PLUS
Live is Le Butcherettes nog veel gestoorder dan op plaat. De jongedame Gender Bender gaat tot het uiterste. Ze spuugt de drummer in zijn gezicht, schopt zichzelf meerdere malen keihard tegen haar knie en gilt. En het is nog zuiver ook. Het blijft een raadsel of de razernij van de frontvrouw gespeeld of bloedserieus is, en dat maakt de show nóg spannender. Bovendien heeft Le Butcherettes best een aantal goede liedjes geschreven met pakkende refreinen.

MIN
Is het meer dan een gimmick? Behalve de meestal melodieuze zang bestaat Le Butcherettes vooral uit doorbeukende drums, bas en gitaar die weinig memorabel zijn. Er missen extra elementen die de muziek zouden kunnen verrijken, zoals een spannend gitaarlijntje of instrumentale hook. Daardoor begint het optreden uiteindelijk zelfs een beetje te vervelen.

CONCLUSIE
Gender Bender werkt zich als een bloeddorstige slager door de set , met een sterkere band had ze gehakt gemaakt van de Charlie.

CIJFER:
7+

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12