Het Lowlandsgevoel van Palmbomen: koffie, een ontbijtje en dansen maar Het Lowlandsgevoel van Palmbomen: koffie, een ontbijtje en dansen maar

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

, Timo Pisart

Het Lowlandsgevoel van Palmbomen: koffie, een ontbijtje en dansen maar

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

Timo Pisart ,

Vanuit de absolute rust de ultieme chaos in. Hangend aan de telefoon zit Kai Hugo alias Palmbomen nu nog in de Botanische tuinen, later vandaag pakt hij de trein richting Nederland om twee dagen door te trekken in Biddinghuizen. "Ik heb nog nooit zo vroeg gespeeld. Wie wil mag een ontbijtje komen langsbrengen of met een kop koffie de middag goed beginnen."

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

Vanuit de absolute rust de ultieme chaos in. Hangend aan de telefoon zit Kai Hugo alias Palmbomen nu nog in de Botanische tuinen in Berlijn om teksten te schrijven voor zijn debuutalbum, maar later vandaag pakt hij de trein richting Nederland om twee dagen door te trekken in Biddinghuizen. Zaterdag speelt de tropische chillwave-act Palmbomen al om 13.00 uur in de X-Ray. "Ik heb nog nooit zo vroeg gespeeld. Wie wil mag een ontbijtje komen langsbrengen of met een kop koffie de middag goed komen beginnen."

De hoeveelste Lowlands is dit voor je?
"Ik ben er nog nooit geweest. Dit wordt mijn eerste keer in alle vormen, als publiek en als artiest. In het buitenland ben ik wel vaker naar festivals geweest zoals Pukkelpop en Werchter, en ook in Amerika naar SXSW. Op Lowlands stonden altijd interessante artiesten op de line-up, maar het heeft me nooit getrokken."

Wat is je mooiste Lowlands-moment?
"Tjah, ik ben er nog nooit geweest. Ik klink nu echt als een oude lul, maar als ik rust kan nemen, backstage kan zitten, wat te drinken kan pakken en wanneer ik wil naar concerten kan, dat vind ik het op festivals beste dat er is. Mijn mooiste festivalmoment was Into the Great Wide Open. Het voelde heel magisch om in de bossen te spelen."

Welk Lowlands-moment zou je liever vergeten?
"Nogmaals, helaas heb ik nog geen Lowlands-ervaring. Een andere festivalervaring die ik liever zou vergeten was op Into The Great Wide Open. Ik heb er nog steeds zo veel spijt van: ik had een tas vol met mijn allermooiste kleding meegenomen, op de boot terug is die kwijtgeraakt. Mijn beste broek en trui ben ik kwijtgeraakt, ik heb er nog steeds last van dat ik de helft van mijn garderobe mis."

Lowlands is je visitekaartje voor een groot publiek, ga je iets speciaals doen?
"Voor mij is Lowlands een afsluiter en een kers op de taart. Een jaar geleden bracht ik mijn EP uit, de show heb ik het hele jaar kunnen uitwerken. Lowlands wordt de conclusie en een van de laatste keren dat ik deze nummers ga spelen. Daarna komt mijn debuutalbum uit, tot ADE zal ik niets meer doen. Op Lowlands neem ik extra lichtmannen mee, mijn eigen lichtshow wordt vastgekoppeld aan het licht van de zaal en BEAR van NON Records kijkt nu of hij video kan ontwikkelen voor het LED-scherm. Het wordt een nog grootsere show dan ik voorheen heb gedaan."

Wie zou je in de Tïtty Twïster tegen het lijf willen lopen?
"Ik ben er nu zo uit en heb me zo volledig gestort op mijn plaat dat ik eigenlijk niet weet wie er spelen, maar met The Gaslamp Killer zou ik wel willen headbangen. Hij geeft altijd leuke energieke dj-sets en naast vertrouwde nummers kom je altijd leuke nieuwe muziek tegen bij hem."

Stel dat je wordt gevraagd voor een dj-set in de Groove Tube, welk nummer zou je zeker draaien?
"I Wanna Be Your Lover van La Bionda, het is ontzettend pop en erg catchy, maar ook heel dansbaar en de gebruikte geluiden zijn verschrikkelijk mooi. Ook zit er een hele mooie videoclip bij uit '81, je ziet aan alles dat Daft Punk er enorm door is geïnspireerd voor Interstella 5555."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12