Hemaworst zorgt voor Oktoberfestgevoel Hemaworst zorgt voor Oktoberfestgevoel

Opblaasbare worsten houden bezoekers binnen

, tekst en foto's Bas van Duren

Hemaworst zorgt voor Oktoberfestgevoel

Opblaasbare worsten houden bezoekers binnen

tekst en foto's Bas van Duren ,

Het is een plek waar je op Lowlands misschien het minst een feestje verwacht, maar de kampwinkel van Hema puilt 's nachts uit met mensen en opblaasbare rookworsten. Geen personeel dat met de vingers in de oren lijdzaam toekijkt, maar juist vrolijk mee springt.

Opblaasbare worsten houden bezoekers binnen

Voor campinggangers is het een winkel die moeilijk te negeren valt: de campingwinkel van de Hema. Waar overdag praktische spullen worden verkocht, verandert de zaak 's nachts in een volwaardig feesttentje. Een degelijke geluidsinstallatie pompt house door de ruimte en zelfs het personeel staat op kratten en danst vrolijk mee.

'We doen dit vaker', vertelt een verkoopster van de Hema. 'We beginnen 's nachts met muziek opzetten en we gaan in principe de hele nacht door. Als we het echt vervelend zouden vinden, gaat het geluid gewoon uit, maar vrijdagnacht is dat niet gebeurd.' Dat lijkt de zaterdagnacht ook niet te gebeuren: het is propvol met mensen die de populaire opblaasbare worst dragen en gooien.

'Eigenlijk waren we op weg naar de auto', zegt bezoeker Frank (37). 'Maar toen we hier langs liepen, besloten we met onze groep maar even te blijven. Hoe lang nog? Tot zo lang het leuk blijft.' Ook hij doet gezellig mee als iedereen de melodie van 'Vamos A La Playa' zingt met als tekst 'Hemaworst met korting, oh-ohohohoh'. Op ieder housenummer blijkt de regel te passen. Voor een halve munt koopt een boomlange vent de worst. 'Al kostte deze vijftien munten, dan nog had ik hem gekocht'.

Journalist John den Braber was er ook bij en maakte het volgend filmpje:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12