FunX stopt met Lijn5 en FunxHipHop.nl FunX stopt met Lijn5 en FunxHipHop.nl

"FunX is aan het vechten voor haar bestaansrecht"

, Atze de Vrieze

FunX stopt met Lijn5 en FunxHipHop.nl

"FunX is aan het vechten voor haar bestaansrecht"

Atze de Vrieze ,

FunX stekt per direct de stekker uit de programma's van Lijn5 en themasite FunXHipHop.nl. De muziekzender loopt daarmee vooruit op het wegvallen van de subsidie. Het kabinet wil geen geld meer uittrekken voor de multiculturele jongerenzender.

"FunX is aan het vechten voor haar bestaansrecht"

FunX stekt per direct de stekker uit de programma's van Lijn5 en themasite FunXHipHop.nl. De muziekzender loopt daarmee vooruit op het wegvallen van de subsidie. Het kabinet wil geen geld meer uittrekken voor de multiculturele jongerenzender. FunX stelt: "Het is je vast niet ontgaan dat FunX aan het vechten is voor haar bestaansrecht. Zoals de zaken er nu voor staan worden onze etherfrequenties per 1 januari 2013 afgepakt door de minister. Sterker nog, dit gebeurt misschien wel eerder. FunX is momenteel in strijd om dit te voorkomen."

"Tijdens de strijd vallen er echter altijd klappen en aan de verkeerde kant van de medaille is het helaas incasseren. Deze klappen vallen over de gehele linie. Zowel achter de schermen als er voor. Het is voor FunX niet meer mogelijk om in deze situatie nog langer verder te gaan met de programma’s van Lijn5 en de programmering van de mannen van De Zaak. Ook is de redactie van FunXhiphop.nl opgeheven."

Helemaal gewonnen wil FunX zichzelf nog niet geven. "Als jij net als ons baalt van het wegvallen van jouw favoriete programma’s, laat dat dan merken aan de buitenwereld en download de gratis FunX App. Het aantal downloads is voor FunX een wapen in de strijd tegen de afbraak van initiatieven als FunX en Lijn5. Als collectief kunnen wij een duidelijk signaal afgeven aan de huidige machtshebbers. Muziek en jongerencultuur zijn niet meer belangrijk voor het huidige Nederland. Waar wij van houden wordt afgeschilderd als een hobby voor parasieten. Dit is niet wat wij zouden moeten willen. Jullie hulp is dus van harte welkom."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12