Ben Howard prima voor brakke zondag Ben Howard prima voor brakke zondag

Huwelijksaanzoek tijdens folky concert

, door Frank Jochemsen, foto's Tim van Veen

Ben Howard prima voor brakke zondag

Huwelijksaanzoek tijdens folky concert

door Frank Jochemsen, foto's Tim van Veen ,

Ben Howard is een Engelse singer-songwriter die folkachtige popliedjes brengt. Hij trad al op meerdere festivals op. Zijn ster is behoorlijk rijzende. Zo raakte Rotown dankzij zijn optreden zelfs uitverkocht.

Huwelijksaanzoek tijdens folky concert

Ben Howard is een Engelse singer-songwriter die folkachtige popliedjes brengt. Hij trad al op meerdere festivals op. Zijn ster is behoorlijk rijzende. Zo raakte Rotown dankzij zijn optreden zelfs uitverkocht. Op Lowlands bespeelt Ben zelf twee verschillende semi-akoestische gitaren en wordt hij bijgestaan door de beeldschone celliste India Bourne die van de weeromstuit ook superstoer op een basgitaar tekeer kan gaan.

CONCERT
Ben Howard, Lowlands Lima, zondag 21 augustus 2011

MUZIEK
Hij is oorspronkelijk en een tikje vreemd. Zo is hij momenteel bezig om zijn debuutalbum Every Kingdom op musicassette uit te geven. Na het tweede nummer roept Ben een vriend op het podium. Deze vriend kondigt aan dat hij een verrassing heeft en dat hij daarvoor de hulp van het publiek vraagt. Hij verzoekt ons allen te gaan zitten. Wat het publiek braaf doet. Dan roept hij dat zijn vriendinnetje moet blijven staan en begint een uitgebreide liefdesverklaring met huwelijksaanzoek. Vervolgens gaat het concert verder. Waarom heeft Ben Howard deze actie in zijn show opgenomen?

PLUS
Howard heeft een prachtige stem en wordt vocaal bijgestaan door India Bourne en de drummer. Het cellospel van India kleurt de composities erg mooi in. Zijn liedjes zijn heel dromerig en liefdevol en gaan er op zo'n brakke derde Lowlandsdag prima in. In het eerste nummer bespeelt hij zijn gitaar verrassenderwijs als een trommel, da's weer eens wat anders. Het publiek is reuze enthousiast, vooral over het slotnummer.

MIN
Hij roept een mooie lome folksfeer op, maar dat gaat na verloop van tijd een beetje vervelen. Zij nummers worden technisch erg mooi uitgevoerd, maar er mist iets in het geheel. Het geluid in de Lima is niet goed; meer dan eens overstuurt de boel of is de zang nauwelijks te volgen.

CONCLUSIE
De muziek van Ben Howard is aangenaam voor een brakke zondagmiddag, en goed in zijn soort. Soms verlang je naar wat meer pit. Kennelijk vindt het publiek in de Lima dat ook want elke gelegenheid om mee te klappen wordt aangepakt. Ook als dat totaal nergens op slaat.

CIJFER:
6,5

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12