Amerikaanse rapper Wiz Khalifa houdt van Sef’s De Leven

Sef: “Jeetje”

Atze de Vrieze ,

Rapper/zanger Yousef Gnaoui heeft er een onverwachte fan bij. De Amerikaanse Wiz Khalifa (goed voor 2,5 miljoen volgers) twitterde maandagavond: "Sef De Leven".

Sef: “Jeetje”

Rapper/zanger Yousef Gnaoui heeft er een onverwachte fan bij. De Amerikaanse Wiz Khalifa (goed voor 2,5 miljoen volgers) twitterde maandagavond: "Sef De Leven". De populaire rapper, die vorig jaar in eigen land nog een nummer 1 hit scoorde met zijn track Black & Yellow, vertoefde gisteravond kennelijk in Amsterdam, getuige een andere tweet: “Amsterdam. Yes!” Wiz Khalifa is in Europa voor shows in onder meer Belgie en Duitsland. Pas in november treedt hij weer op in Nederland, in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

Hoe Wiz Khalifa aan de muziek van Sef komt, weet hij zelf niet. “Ik heb het hem in elk geval niet gegeven”, zegt Sef. “Sterker nog: ik ben op het moment niet eens in Nederland. Mijn enige reactie is dan ook: jeetje. Ik had overigens liever gehad dat ie er even een linkje naar YouTube bij had gezet.” Muziekjournalist Job de Wit wees erop dat Wiz Khalifa eerder flirtte met Nederlandse muziek. Hij gebruikte in 2008 een eurodance classic van Alice Deejay voor de beat van zijn single Say Yeah.