Agnes Obel muilkorft Lowlands met hardcore klassiek Agnes Obel muilkorft Lowlands met hardcore klassiek

Tante Agnes serveert kamermuziek bij de koffie

, door Menno Visser, foto's Nick Helderman

Agnes Obel muilkorft Lowlands met hardcore klassiek

Tante Agnes serveert kamermuziek bij de koffie

door Menno Visser, foto's Nick Helderman ,

Oeps, volgens de podiumpresentator van de India is Agnes Obel backstage net flink op haar bek gegaan. Hardcore momentje dus. Maar pleisters plakken kan later wel, the show must go on.

Tante Agnes serveert kamermuziek bij de koffie

Oeps, volgens de podiumpresentator van de India is Agnes Obel backstage net flink op haar bek gegaan. Hardcore momentje dus. Maar pleisters plakken kan later wel, the show must go on. Want wie is er het meeste rock-'n-roll? Tante Agnes, die vanmorgen een klassiek koffieconcert geeft, of de gisternacht morf gedanste meute, die tot ver buiten de tent nu met de blokkenschema's op schoot zit? Juist ja.

CONCERT
Agnes Obel, Lowlands India, zaterdag 20 augustus 2011

MUZIEK
De Deense pianiste en zangeres Agnes Caroline Thaarup Obel brak door met de ballad 'Just So' van haar debuut Philharmonics. In België werd ook het nummer 'Riverside' een grote hit. Vanochtend speelt ze op een grote zwarte vleugel. Celliste Anne Ostsee begeleidt haar, ook met achtergrondzang en akoestische gitaar.

PLUS
Obel maakt het latente klassieke gevoel in je wakker. Uit de kast komen dat je toch eigenlijk wel Chopin of Satie digt wordt een stuk makkelijker via haar. De juiste billing zou moeten zijn: Obel & Ostsee, want haar begeleidster is minstens even goed. Ze krijgen samen Lowlands stil in de tent, geen gemakkelijke opgave voor singer-songwriters in dit doorlullen-liefhebbende landje. Een slimme cover van John Cale's 'I Keep A Close Watch' zorgt op precies het juiste moment voor de herkenbaarheid. Ze durft het zelfs een instrumentaal te spelen (hardcore!) en het nieuwe nummer 'Fuel To Fire' belooft veel goeds voor de toekomst.

MIN
Waar zijn de stoeltjes binnen de tent? Staan bij een klassiek koffieconcert is niet het aangenaamste begin van de dag. En Obel mag best wat zelfverzekerder met het publiek praten. Al werpt haar charmante schuchterheid natuurlijk op den duur wel zijn vruchten af.

CONCLUSIE
Obel lokt jonge mensen naar het concertpodium met haar poppy klassieke hybride. Het ziet er niet uit als zodanig op de verpakking, maar ze is eigenlijk het retecommercieelste Deense exportproduct sinds Aqua: haar concurrentie is nihil.
En je gunt het haar, het is supermooi, superlief en vandaag ook nog eens op een superslim tijdstip. Een moment voor jezelf, een moment bij Agnes Obel.

CIJFER:
8,5

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12