3VOOR12 Draait (week 33): Stephen Malkmus, The War On Drugs, Tika 3VOOR12 Draait (week 33): Stephen Malkmus, The War On Drugs, Tika

De favorieten van de redactie

, Atze de Vrieze

3VOOR12 Draait (week 33): Stephen Malkmus, The War On Drugs, Tika

De favorieten van de redactie

Atze de Vrieze ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3VOOR12.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3VOOR12.

Luister hier naar 3VOOR12 Draait in audio. Nu ook als podcast en op Spotify. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter.

3VOOR12 Album van de Week
The War On Drugs - Slave Ambient (album, Secretly Canadian/Konkurrent)

3VOOR12 Single van de Week 
M83 - Midnight City

3FM Album van de Week en Megahit
N.n.b.


DE TOP 10

1. Stephen Malkmus & The Jicks - Mirror Traffic (album, Domino/Munich)
"Pavement voorman Stephen Malkmus dook samen met zijn The Jicks en legende Beck de studio in voor een nieuwe langspeler." (Erik Zwennes)
"Stephen Malkmus is natuurlijk een held, want hij zat (zit?) in mijn favoriete band aller tijden (Pavement)." (Stephan van Peursem)
"Ik ben nooit zo gevallen voor de soloplaten van oud Pavement-frontman Stephen Malkmus, maar deze gaat op repeat." (Atze de Vrieze)
"Als @stephanvanp ineens vanuit het niets weer hardop de zin "I know what the senator wants/What the senator wants is a blow job" zingt weet je hoe laat het is." (Jochem Boom)
"Hij klinkt onbezorgder en vrijblijvender dan ooit, maar tegelijkertijd is dit een heerlijk plaatje." (Willem van Zeeland)

2. The War On Drugs - Slave Ambient (album, Secretly Canadian/Konkurrent)
"Slave Ambient luistert weg als groovy b-kant van Kurt Vile." (Erik Zwennes)
"Meeslepende plaat." (Atze de Vrieze)
"Muzikaal in het zelfde straatje als Kurt Vile en misschien wel net zo goed als Vile’s laatste album, misschien wel beter." (Stephan van Peursem)
"Meeslepend en melodieus. Het leuke is dat je er ook met Britse oren naar kan luisteren: dan is het net het vroegere werk van The Verve…" (Menno Visser)

3. Tika - Tika (In A Cabin With/V2
"De optelsom van Marien Dorleijn (Moss) en David Pino (nu met andere Volunteers) is nog zoveel meer dan ik gehoopt had." (Ingmar Griffioen)
"Veel mooie liedjes (The Wide Open, Hardware, Different Shades of White) en een paar fijne grooves (The Station, Here I Go Again, I Died So Many Times)." (Timo Pisart)

4. Beirut - The Rip Tide (Pompeii/Konkurrent) 
"The Rip Tide is wat melancholischer dan de voorgangers, en minstens net zo mooi." (Timo Pisart)

5.  tUnE-yArDs – Gangsta (Adrock remix)
"Binnenkort een interview op 3VOOR12, nu vast een remix door Beastie Boy Adrock." (Atze de Vrieze)

6. Lowlands Luisterpaal (@stephanvanp compilatie)
"Genieten met Suuns, Smith Westerns, Little Dragon, Royal Republic, C.W. Stoneking, Fink, Boef en de Gelofeerde Aap, Fink, Chase and Status, Le Butcherettes, Miles Kane, Crystal Castles, Gaslamp Killer, Amon Tobin, Matthew Dear,... To name a few." (Ingmar Griffioen)

7. ASAP Rocky - Deep Purple (mixtape, eigen beheer)
"Ben er nog niet helemaal achter waarom, maar het klinkt fris, lekker loom, zomers en freaky." (Erik Zwennes)

8. Joan As Police Woman - To Survive & The Deep Field
"Ik kijk uit naar het concert van deze fantastische zangeres." (Willem van Zeeland)

9. I Break Horses  - Hearts (Bella Union/Co-Op/V2)
"Fijn debuut van dit Zweedse nu-gaze en chillwave duo." (Stephan van Peursem)

10. Geneve - 1551 (album, Samling Recordings)
"Een collectie psalmen gegoten in een popmuziek jasje die je bij de lurven grijpt en niet snel loslaat." (JochemBoom)


DE LIJSTJES


ROOSMARIJN REIJMER DRAAIT:

M83 - Midnight Only
Franse electrpop act die eerder al tourde met Kings Of Leon en Killers. M83 is opgericht door Nicholas Gonzales en Nicolas Fromageau. Van de laatste vind ik het gezien zn achternaam bijzonder jammer dat ie uit M83 is. Best te nuttigen in de zomerzon, die twee minuten per dag dat ie schijnt.
 
Kakkmaddafakka - Restless
Instant hilariteit bij de bandnaam uiteraard, maar das alleen voor Nederlanders die nietsvermoedend hun Lowlands krantje openslaan. Kakkmaddafakka is muzikaal gezien geen dunne poep, Restless is een lekker uptempo nummer met een beetje Vampire Weekend en Art Brut invloeden. Een tussenstop op Lowlands waard om ze uit te checken. Check het hele album op de Lowlands-luisterpaal.
 
Opposites - Crazy Zin In
Ik ben dit seizoen al op veel festvials geweest, maar Lowlands voelt als thuiskomen. Door hysterische drukte ben ik nog totaal niet toegekomen aan het bekijken welke bands ik wil zien, dus dit wordt voor mij de Lowlands Van De Verrassing. Op de dijk van Harderwijk naar Biddinghuizen draai ik de autoraampjes open en dan gaat deze door de speakers knallen. 


ERIK ZWENNES DRAAIT:

ASAP Rocky - Deep Purple (mixtape, eigen beheer)
‘He is kinda what Wiz Khalifa should be like if he wasn’t a fucking brain dead popcorn bitch!’ Aldus ene GURNGURNGURN op een of andere site ergens hier. ASAP Rocky zou wel eens een van de nieuwe namen uit hiphoppend New York kunnen worden. Ik draai sinds enkele dagen vrijwel niets anders meer. Ben er nog niet helemaal achter waarom, maar het klinkt fris, lekker loom, zomers en freaky. En een blond, blank meisje met grill in je video is sowieso +5000.

Stephen Malkmus & The Jicks - Mirror Traffic
Het is al bijna twintig jaar geleden dat Stephen Malkmus met zijn band Pavement het debuutalbum Slanted And Enchanted uitbracht. Ik zag ze destijds, in 1992, in het voorprogramma van Sonic Youth. Hoe urgent is een nieuwe Stephen Malkmus-plaat nu nog? Hij klinkt onbezorgder en vrijblijvender dan ooit, maar tegelijkertijd is dit een heerlijk plaatje, in de welbekende sound en ik zit er helemaal niet mee als hij voor de zoveelste keer langs komt op de 3VOOR12-redactie.


MENNO
VISSER DRAAIT:

The War On Drugs - Slave Ambient (Secretly Canadian/Konkurrent)
Meeslepend en melodieus. Het leuke is dat je er ook met Britse oren naar kan luisteren: dan is het net het vroegere werk van The Verve…

Calvin Harris - Feel So Close (single, Sony)
Melancholieke disco, ik ben er voor.

Emeli Sande - Heaven (single Sony)
Ze zingt de soul zo uit haar tenen dat je je haar kapsel vergeeft. Voer voor oldschool Massive Attack liefhebbers.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12