The Black Atlantic maakt tourdocu en song voor filmsoundtrack The Black Atlantic maakt tourdocu en song voor filmsoundtrack

Na negen shows in China volgt in mei tour rond de Baltische Zee

, Jochem Boom

The Black Atlantic maakt tourdocu en song voor filmsoundtrack

Na negen shows in China volgt in mei tour rond de Baltische Zee

Jochem Boom ,

De Groningse band The Black Atlantic was vorige week op tour door China, waar ze in totaal negen shows speelden. Ook maken ze een documentaire over die tour en namen ze nog een song op voor een soundtrack van een film.

Na negen shows in China volgt in mei tour rond de Baltische Zee

De Groningse band The Black Atlantic heeft het druk. Het viertal was vorige week op tour door China, waar ze in totaal negen shows speelden. Ook maken ze een documentaire over die tour en namen ze tussendoor nog een song op voor een soundtrack van een film. We spraken zanger Geert van der Velde, vlak na zijn zevende optreden in China.

Hoe zijn jullie in China terecht gekomen?
"Onze Duitse boeker ontmoette op een festival in Frankrijk de boeker van het Chinese Jue festival. Die bleek geïnteresseerd te zijn om The Black Atlantic te boeken. Jue is een soort boetiek festival. Een maand lang zijn in Beijing en Shanghai op verschillende plekken optredens en kunst te zien. Er spelen ook grotere namen, zoals The Whitest Boy Alive. Toen bekend werd dat we op het festival gingen spelen heeft onze boeker in China, Jeff Vreys, een tour in China geboekt rond de twee festivalshows."

Is het lastig om in een gesloten land als China een tour te organiseren?
"Je hoort altijd de verhalen dat China onderdrukt wordt door het regime, enzovoort. Maar nu we hier zijn voelt het juist heel vrij. We worden door iedereen met open armen ontvangen en we hebben weinig problemen gehad bij de grens. Als je in de Verenigde Staten tourt is dat heel anders. Juist daar loop je meteen bij aankomst tegen een muur op."

The Black Atlantic speelt een nieuw nummer in een warenhuis in Shanghai.

DBG #1 – The Black Atlantic (Part 1) | Of This Unfortunate Event (The Aftermath) from DaBaoGe (打包歌) on Vimeo.

Hoe zijn de reacties in China?
"De reacties zijn wisselend, maar overwegend positief. Het is bij alle shows steeds redelijk druk geweest. Vandaag speelden we in Shenzhen in een koffiehuis met een klein podium. Dat leverde een hele intieme huiskamersfeer op. Het is mooi om te zien dat mensen zelfs met je liedjes mee kunnen zingen."

Hoe komt het dat jullie zoveel in het buitenland kunnen touren?
"Dat komt omdat we daar al vanaf het begin op inzetten. Veel bands zetten de stap niet, maar wij hebben vanaf het begin gezegd dat we zoveel mogelijk willen spelen, op zoveel mogelijk verschillende plekken. Daardoor zijn we op de meeste plekken waar we gespeeld hebben een kleine band, daar moeten we nog bouwen. In sommige landen, zoals Duitsland zijn we al groter, daar headlinen we uitverkochte clubshows."

Wat doet The Black Atlantic nog meer dit jaar?|
"We zijn een documentaire aan het maken over deze tour in China. Die zal eind dit jaar klaar zijn. We gaan in mei touren langs de landen rond de Baltische zee. We spelen dan negen shows in onder andere Duitsland, Denemarken, Zweden, Polen en Letland. En we hebben een nummer gemaakt voor een filmsoundtrack. Producer Chris Coady is die track nu aan het mixen. Hij produceerde onder andere albums van Beach House en Grizzly Bear. We zijn er erg trots op dat we met hem kunnen werken. En hij vindt het tof wat wij doen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12